НОВИНИ

Джокович: Само семейството ми и отборът ми знае през какво преминах в последните 4-5 седмици

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:13, 29.01.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
джокович семейството отборът знае преминах последните седмици
Слушай новината

Новак Джокович триумфира за 10-и път в своята кариера на Australian Open, а веднага след успеха му във финала срещу Стефанос Циципас сърбинът определи целия турнир като "един от най-предизвикателните", в които е участвал.

В интервюто след мача Ноле разкри, че само редица хора знаят през какво е преминал той през последните 4 - 5 седмици, визирайки контузията му в бедрото, която го измъчваше.

"Трябва да кажа, че това е един от най-предизвикателните турнири, които съм имал през живота си, предвид обстоятелствата. Искам да благодаря на всички хора, които ме накараха да се чувствам добре дошъл и комфортно в Австралия. Има причина, поради която играех най-добрия си тенис тук. Само семейството ми, отборът ми знае през какво преминах в последните 4 - 5 седмици. Това може би е най-голяма ми победа", разкри Джокович.

Сърбинът, който от утре ще се завърне като №1 в световната ранглиста отдаде дължимото и на своя съперник в спора за трофея Циципас, за когото това бе първи финал в Мелбърн.

"Ние сме съперници, искаме да спечелим, но това не означава, че не трябва да се уважаваме. Ние оценяваме успехите на другия. Оценявам невероятния ти турнир и мисля, че това със сигурност не е последният ти финал в Големия шлем. Поздравявам твоя екип и семейството ти. Ти си един от най-професионално настроените тенисисти и един от най-интересните личности. Сърбия и Гърция са две малки държави, нямаме тенис традиции, но мисля, че посланието за всички младите тенисисти по света, които мечтаят да са тук е именно да продължат да мечтаят, защото всичко е възможно. Не оставяйте никой да отнеме мечтите ви. Няма значение от къде идвате. Колкото повече предизвикателства имаш, толкова по-силен ставаш. Не допускайте някой да ви отнеме мечтите", заяви Ноле, който спечели рекордна в кариерата си 22-ра титла от Големия шлем.

"Каква мечта, какво пътешествие беше това за мен и екипа ми. Не приемам нищо за даденост. Знам, че понякога виждате лошата страна от моя характер на корта и извън него, и оценявам вашето търпение и помощта, която ми оказвате. Този трофей е толкова мой, колкото и ваш. Благодаря от дъното на сърцето си за всичко, което правите", добави Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брайтън шокира Ливърпул в добавеното време, ФА Къп ще има нов шампион
Брайтън шокира Ливърпул в добавеното време, ФА Къп ще има нов шампион
Изкопът край дюните в Несебър е направен от служители на ловното стопанство в морския град
Изкопът край дюните в Несебър е направен от служители на ловното стопанство в морския град