НОВИНИ

Джокович ще участва на Олимпиадата в Токио

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:38, 23.06.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович ще участва на Летните олимпийски игри в Токио, съобщиха от Сръбската тенис асоциация.

Редица топ играчи вече отпаднаха от сметките за Игрите в японската столица, което доведе и до опасения, че световният номер 1 ще ги последва.

Рафаел Надал обяви, че няма да пътува до Япония, докато Роджър Федерер наскоро каза, че е „със смесени чувства“ относно участието си, като продължава да намеква, че може да пропусне Олимпиадата.

Джокович се наслаждава на страхотна форма напоследък, печелейки Ролан Гарос и Аустрелиън Оупън, като имаше опасения, че сърбинът може да бъде прекалено уморен подобно на своите съперници на корта.

Но Сръбската тенис асоциация отхвърли тези спекулации, казвайки за Sportski Zurnal, че 34-годишният тенисист е част от техния олимпийски отбор.

„Новак потвърди желанието си да участва в Олимпийските игри и вече изпратихме списък с името му до Сръбския олимпийски комитет. Той ще бъде предаден оттам на организаторите в Токио“, се казва в съобщение на местната тенис федерация.

Джокович каза по-рано този месец, че може да обмисли оттегляне от Игрите, ако надпреварата се проведе без публика.

Япония бе разкритикувана от известна част от местното население заради плановете за провеждане на съревнованието поради пандемията от коронавирус, но организаторите настояват, че турнирът трябва да се проведе след едногодишно отлагане.

„Планирам засега да играя на Олимпийските игри. Подочух, че ще има някакъв брой публика, местна публика от Япония. Ако те променят нещо и забранят изцяло феновете по трибуните, тогава ще помисля дали да участвам или не. В момента планирам да отида и съм много развълнуван за това“, сподели Джокера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша връща карантината за пристигащи от страни извън Шенген
Полша връща карантината за пристигащи от страни извън Шенген
Норвегия върна на България нелегално изнесени древни монети
Норвегия върна на България нелегално изнесени древни монети