НОВИНИ

Джокович след спечеления финал в Синсинати: Това беше един от най-трудните ми мачове

джокович спечеления финал синсинати беше един трудните мачове
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:48, 21.08.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Това беше един от най-трудните и най-вълнуващи мачове, които съм играл в живота си. Това заяви Новак Джокович след епичния финал срещу Карлос Алкарас на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати. Сърбинът имаше нужда от пет мачбола и близо четири часа при 35 градуса на корта, за да сломи съпротивата на световния номер 1 за крайното 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4). По този начин Джокович завоюва третата си титла от надпреварата и общо 95-а.


"Трудно е да се опише. Това е лудост, не знам какво да кажа. Като цяло това беше един от най-трудните и най-вълнуващи мачове, които съм играл в живота си. От началото до края и двамата преминахме през върхове и падения, невероятни точки и лоши геймове, топлинни удари, завръщания", коментира 36-годишният белградчанин, който получи медицинска помощ в началото на втория сет заради проблеми с горещината.

"Карлос е изключителен играч, имам огромен респект към него", каза още Новак Джокович, за когото това бе 95-а титла на сингъл, като по този показател отстъпва единствено на Джими Конърс и Роджър Федерер.

"Страхотно е да играя срещу теб, да споделя корта с теб, да се уча от теб. Този мач се реши наистина от нещо съвсем малко, но аз се уча от шампион като теб. Поздравления за теб и отбора ти", каза Алкарас за съперника си.

Алкарас от своя страна призна, че е горд от представянето си, въпреки че отстъпи на сърбина, който спечели четвъртия мач помежду им – двамата са вече 2-2 в преките сблъсъци.

„Чувствам се горд от себе си, честно казано. Разплаках се, защото се борих до последната точка. Щастлив съм от това, което сторих“, заяви 20-годишният испанец.

Той ще бъде поставен под номер 1 в схемата на Откритото първенство на САЩ, което стартира на 28 август, а Джокович ще бъде втори. Алкарас ще защитава титлата си в Ню Йорк от 2022 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потушен е големият пожар в Бургаско, на място остават дежурни екипи
Потушен е големият пожар в Бургаско, на място остават дежурни екипи
Катастрофа с мигранти в Ямбол - има ранени
Катастрофа с мигранти в Ямбол - има ранени