НОВИНИ

Джокович: Жалко, че не играх в Индиан Уелс и няма да бъда в Маями, но не съжалявам

джокович жалко играх индиан уелс бъда маями съжалявам
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:55, 21.03.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович настоява, че „няма никакви угризения“, че пропусна Мастърса в Индиан Уелс и няма да играе на този в Маями заради ваксинационния си статут. Сърбинът поиска специално изключение да влезе в САЩ, тъй като не е ваксиниран срещу коронавирус, но не получи изключение. Според настоящите правила на САЩ, чуждестранните посетители трябва да покажат доказателство за ваксинация за влизане в страната поне до 10 април.

В понеделник Джокера загуби първото си място в световната ранглиста и бе заменен на върха от Карлос Алкарас, който триумфира в Индиан Уелс след победа на финала над Даниил Медведев. Маями Оупън стартира на 21 март и продължава до 2 април.

„Не, нямам никакви угризения. Научих от живота, че угризенията само те дърпат назад и просто те карат да живееш в миналото и не искам да правя това. Не искам да живея и твърде много в бъдещето. Искам да бъда в настоящето колкото се може повече, но и разбира се да мисля за бъдещето, създавайки по-добро бъдеще. Така че поздравявам Алкарас. Той абсолютно заслужава да се завърне на първото място. Жалко е, че не успях да участвам на Индиан Уелс и Маями. Обичам тези турнири. Имах много успехи там през годините, но същевременно, това е съзнателно решение, което взех с мисълта, че мога да не отида, и се надявам настоящата ситуация в САЩ да се промени навреме за Ю Ес Оупън. Това е най-важният турнир за мен на американска земя“, каза Ноле за CNN.

Джокович се очаква да се завърне на корта в началото на април, подготвяйки се за Ролан Гарос, където ще се надява да грабне 23-а титла от Големия шлем и да изпревари с една големия си съперник Рафаел Надал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа с четирима пострадали на пътя Добрич – Генерал Тошево
Тежка катастрофа с четирима пострадали на пътя Добрич – Генерал Тошево
Левски излезе с информация относно кампанията за увеличаване на клубния капитал
Левски излезе с информация относно кампанията за увеличаване на клубния капитал