НОВИНИ

Камбуров: Уникално постижение, уникален рекорд!

камбуров уникално постижение уникален рекорд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:36, 13.09.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Берое Мартин Камбуров трудно намери думи, с които да опише радостта си от поставянето на исторически нов рекорд в българския футбол.

40-годишният стрелец се разписа във вратата на Царско село, реализирайки 254-ото си попадение в елита, с което изпревари постижението на легендата Петър Жеков от 253 гола.

"Доста си мислих какво ще кажа след този гол. Просто няма думи, чувството е такова. Снощи гледах финала на US Open между Медведев и Джокович. Имаше едно удовлетворение и от двете страни. И аз се чувствам по същия начин. Много съм щастлив. Уникални постижение, уникален рекорд. След толкова години, моето име да е записано в историята като номер 1. Много съм щастлив и горд от себе си", заяви футболистът непосредствено след края на мача в Стара Загора.

"Благодаря на всички колеги, с които съм играл през годините, без тях сега нямаше да съм голмайстор №1 на България за всички времена. Благодаря и на всичките ми съперници, срещу които съм играл и на треньорите ми. Няма да ми стигне времето да изброя имената на всички, допринесли за реализирането на феноменалните за мен 254 гола", добави още Камбуров.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН се опитва да набави 600 милиона долара помощ за Афганистан
ООН се опитва да набави 600 милиона долара помощ за Афганистан
Протест на ресторантьори във Враца срещу ковид мерките
Протест на ресторантьори във Враца срещу ковид мерките