НОВИНИ

Камерън Нори е вторият полуфиналист на Уимбълдън

Камерън Нори
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 06.07.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Камерън Нори последва примера на Новак Джокович и също се класира на полуфиналите на Уимбълдън. Представителят на домакините победи Давид Гофен с 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Поставеният под №12 в световната ранглиста Нори допусна пробив в първата част, което позволи на белгиецът да спечели първия сет.

Втората част бе далеч по-оспорвана. Двамата тенисисти си размениха по един пробив, но 26-годишния състезател завърши сета с пробив, за да изравни резултата.

Давид Гофен отново поведе в сетовете. Третата част премина под контрола на 31-годишния играч, който осъществи цели три пробива, макар да допусна един.

В четвъртата част равенството се запази до резултат 3:3 гейма, след което Камерън Нори спечели оставащите геймове в сета. Той проби противника си в гейм с 13 разигравания.

Интригата в решаващият пети сет се запази до самия му край. 9-ият в схемата на надпреварата Нори проби опонента си на нула за 6:5, след което затвърди пробива си и със втория си мачбол сложи точка на спора след 3 часа и 31 минути игра.

Това е първи полуфинал от Големия шлем за представителя на Великобритания. В следващата фаза на турнира негов съперник ще бъде Новак Джокович, който по-рано победи Яник Синер, също в петсетов сблъсък.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свиленски: В програмата за управление на ПП са и приоритетите на БСП
Свиленски: В програмата за управление на ПП са и приоритетите на БСП
Какви са правата ни при закъснял или отменен полет?
Какви са правата ни при закъснял или отменен полет?