НОВИНИ

Капитана Димитър Илиев с гол от дузпа класира Локомотив Пд напред в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:01, 27.08.2020
Чете се за: 02:04 мин.
Футбол
капитана димитър илиев гол дузпа класира локомотив напред лига европа

На стадиона в Подгорица, пловдивчани имаха много тежка битка срещу състава на Искра (Даниловград), в която един от големите герои е и вратаря Мартин Луков, който на няколко пъти съхрани вратата си с жизнено важни намеси.

"Черно-белите" започнаха по-активно срещата и още в 4-та минута добър пробив на Момчил Цветанов завърши с неточен удар.

Малко по-късно Бирсент Карагерен пробва центриране от дясно, което бе изчистено, за да стигне топката отново до български национал. Този път той подаде към Анте Аралица, който бе съборен в наказателното поле, но съдията остана безмълвен.

Домакините отговориха с далечен изстрел на Вукович, преминал високо над вратата на Мартин Луков.

Постепенно тимът на Искра изнесе играта в половината на гостите, но така и не създаваше сериозни опасности пред българската врата.

В 24-та минута центриране на Малащевиц описа интересна траектория и за малко да попадне във вратата на Локомотив, но за щастие топката излезе и бе отсъден удар от вратата.

Десет минути по-късно Диниш Алмейда засече подаване на Парвис Умарбаев, но след като заби топката в земята, тя прескочи и стража и вратата на домакините.

"Черно-белите" осъществиха нова добра атака малко по-късно, но Анте Аралица видя как бранител в червено избива топката пред неговия поглед.

В добавеното време на първата част най-накрая бе отправен точен изстрел към една от двете врати. Той бе дело на футболиста на Искра Йованович, като след него, топката рикошира в крака на Масореро и се насочи опасно към долния десен ъгъл.

Мартин Луков обаче реагира чудесно и изби коженето кълбо.

Това бе и последното интересно положение през първата част.

След подновяването, момчетата на Бруно Акрапович излязоха пределно мотивирани като именно те създаваха по-интересните ситуации.

В 55-та минута Момчил Цветанов сви чудесно топката към границата на наказателното поле, където бе Димитър Илиев. Футболист номер 1 на България стреля мощно от движение, но след рикошет в тялото на Шахман топката излезе в ъглов удар.

В 61-та минута отново българският тим създаде опасност пред вратата на Искра. Бирсент Карагерен центрира към Диниш Алмейда, но ударът с глава на португалеца премина над вратата.

Минута по-късно и Анте Аралица опита късмета си, но фалцовият му изстрел премина с малко над напречната греда.

В средата на полувремето обаче пловдивчани бяха изправени на два пъти до стената. Първо в 69-та минута грешка на Умарбаев позволи на футболист на Искра да подава, успоредно на голлинията. Там на границата на вратарското поле топката бе засечена от Зоран Петрович, но като по чудо той не намери целта.

Секунди по-късно Аджович стреля опасно от дистанция, но Мартин Луков блесна с ново важно спасяване, за да запази нулевото равенство в двубоя.

В 74-та минута резервата Кристиан Илич потърси свой съотборник в предни позиции, но след намесата на футболист в червено, до топката отново стигна Илич. Той напредна в наказателното поле и бе повален от Лука Малашевич . Съдията Герго Богар не се поколеба и отсъди наказателен удар в полза на Локомотив.

Зад топката застана капитана Димитър Илиев и хладнокръвно реализира в долния десен ъгъл на вратата на Искра за 1:0.

Пловдивчани бяха много близо и до втори гол само няколко минути по-късно, но удар с глава на Алмейда премина на сантиметри от целта.

Десет минути преди края Мартин Луков отново трябваше да се намесва, след нов рикошет, този път в тялото на Милош Петрович.

В началото на добавеното време интригата можеше да приключи, но Димитър Илиев стреля над вратата.

В край на сметка, нов гол до края не падна и така "смърфовете" се класираха за втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветана Пиронкова се завръща на корта срещу рускиня
Цветана Пиронкова се завръща на корта срещу рускиня
Късен албански гол прекрати участието на Славия в Европа
Късен албански гол прекрати участието на Славия в Европа