НОВИНИ

Карлос Алкарас не даде шанс на Медведев и ще спори с Джокович за титлата на Уимбълдън

карлос алкарас даде шанс медведев спори джокович титлата уимбълдън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 14.07.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачът в световната ранглиста при мъжете Карлос Алкарас за първи път в кариерата си достигна до финала на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Поставеният под номер 1 испанец победи лесно третия в схемата Даниил Медведев с 6:3, 6:3, 6:3 за час и 50 минути игра, след като доминираше през целия двубой.

Алкарас направи един пробив в осмия гейм по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част взе подаването на съперника си два пъти, за да поведе с 2:0. Единствено третата част беше малко по-оспорвана. Испанецът взе аванс от 3:0, след което между петия и осмия гейм двамата си размениха по два пробива. В деветия гейм Алкарас сервираше за победата, успя да спечели много атрактивно разиграване и затвори срещата с първия си мачбол.

"За мен това е една сбъдната мечта. Все още не мога да повярвам. Този момент е изключително специален за мен и моето семейство. Изпитах известно проблеми да затворя мача, не бях толкова концентиран, а Даниил се бори много. Той е доказан боец и много добър тенисист. Трябваше да остана фокусиран до края и да запазя моя стил на игра, мисля, че накрая успях", каза Алкарас след победата.

В спор за трофея в неделя Алкарас ще срещне седемкратния шампион Новак Джокович. Двамата се срещнаха за последно на полуфиналите на "Ролан Гарос" на 9 юни, когато сърбинът спечели с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

"Всички знаят, че той е легенда. Ще бъде много трудно, но ще се боря. Ще остана верен на себе си, ще продължа да вярвам в моите способности. Джокович е непобеден на Централния корт тук от 2013 година, но аз съм готов. Това е финал, не трябва да се страхуваш, трябва да бъдеш смел, да рискуваш - това и смятам да направя", добави испанецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков: Тази "некоалиция" има общи цели и постига необходимите съгласия
Росен Желязков: Тази "некоалиция" има общи цели и постига необходимите съгласия
Какво провокира най-мащабната стачка в Холивуд от 60 години насам?
Какво провокира най-мащабната стачка в Холивуд от 60 години насам?