НОВИНИ

Карлос Алкарас обърна Джокович в истински спектакъл и ще играе за титлата в Мадрид

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:02, 07.05.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
карлос алкарас обърна джокович истински спектакъл играе титлата мадрид
Слушай новината

19-годишният испански талант Карлос Алкарас се класира за финала на турнира от сериите Мастърс в Мадрид, след като надигра с 6:7(5), 7:5, 7:6(5) световния №1 Новак Джокович.

Двамата тенисисти сътвориха истинско зрелище на централния корт, което продължи повече от 3 часа и половина и в крайна сметка завърши с радост за домакинската публика.

Алкарас, който вчера отстрани и Рафаел Надал, започна много вдъхновено срещата и реализира пробив още в откриващия гейм, а след това го и затвърди за аванс от 2:0. Постепенно обаче Джокович намери играта си и в осмия гейм стигна до равенството при 4:4. Нови пробиви не последваха и така изходът на първата част трябваше да бъде решен в тайбрек. В него сърбинът взе аванс от 6-2 точки и макар да пропусна първите си три сетбола при четвъртия грешка нямаше и така световният №1 спечели първия сет.

Във втория Алкарас преодоля два критични момента в деветия и в единадесетия гейм, когато отрази общо три точки за пробив и така си осигури аванс от 6:5. В следващия гейм испанецът поведе с 40:0 при сервис на Джокович и при втория си шанс реализира пробив, с който затвори втората част и изравни резултата в сетовете.

В решителната трета част младокът изглеждаше като тенисистът, който е по-близо до пробива, но Новак Джокович демонстрира характер и отрази шест брейкбола, като в десетия гейм дори спаси и мачбол. Стигна се до нов тайбрек, но този път Алкарас беше този, който взе ранното предимство и при 6-4 точки си осигури нови два шанса за спечелването на двубоя. Вторият от тях бе реализиран и по този начин Карлос се класира за своя пети финал в кариерата си.

Любопитното за 19-годишния тенисист е, че до този момент той няма загуба в мач за титла от АТР, а първият, който ще се опита да му нанесе подобно поражение е някой измежду Стефанос Циципас и Александър Зверев, които излизат във втория полуфинал тази вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой стои зад хакерската атака срещу "Български пощи"?
Кой стои зад хакерската атака срещу "Български пощи"?
Екип на БНТ влезе в сърцето на научноизследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий"
Екип на БНТ влезе в сърцето на научноизследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий"