НОВИНИ

Карлос Алкарас обърна Новак Джокович в зрелище пред 40 000 в Рияд

Испанецът спечели демонстративен мач в столицата на Саудитска Арабия

Карлос Алкарас Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:13, 28.12.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Карлос Алкарас успя да постигне обрат срещу Новак Джокович на демонстративен мач в Рияд и спечели с 4:6, 6:4, 6:4. Сблъсъкът бе част от подготовката на двамата най-добри тенисисти към този момент за новия сезон. Мачът оправда предварителните очаквания и се превърна в зрелище. 40 000 зрители на трибуните в столицата на Саудитска Арабия Рияд останаха доволни да видят двамата гладиатори да играят като на финал от Големия шлем.

Мачът продължи малко по-малко от два часа. Испанецът влезе по-добре в срещата, проби в първия гейм, но до края на първия сет загуби два гейма на собствен сервис и Ноле взе откриващия сет.

Подобна беше ситуацията и във втората част, с тази разлика, че Алкарас вдигна оборотите и не позволи на Джокович да покаже най-доброто, на което е способен.

И в третия сет Алкарас първи спечели подаването на съперника при 1:1, но по-късно сърбинът изравни при 3:3, възползвайки се от третата точка за пробив в този гейм.

Решаващ се оказа деветият гейм, в който двукратният шампион от Големия шлем имаше три точки за пробив, оползотвори последната и поведе с 5:4, а след това, без да губи точка, сложи точка на мача.

След мача световният №1 засипа испанеца с комплименти.

"Впечатляващо е това, което той направи на толкова ранна възраст. Той е много скромен млад човек. Има страхотно семейство и невероятен екип. Той е един от лидерите на тениса и ще доминира в следващите 10-15 години", каза Новак.

За разлика от Джокович, Алкарас не планира участие на Юнайтед Къп. Вместо това той ще се подготвя у дома по-дълго. За испанецa следва и демонстративен двубой с Роберто Баутиста Агут в Мурсия, а след това Алкарас ще се подготвя у дома за Aустрелиън Оупън. Пристигането му в Мелбърн ще бъде около 8 януари, докато първият за годината турнир от Големия шлем стартира на 14 януари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболните националки на България до 16 г. отсъпиха на Румъния на Балканиадата
Баскетболните националки на България до 16 г. отсъпиха на Румъния на Балканиадата
Близо половината от българите смятат, че 2024 година ще е още по-проблемна
Близо половината от българите смятат, че 2024 година ще е още по-проблемна