НОВИНИ

Каролин Возняцки се завръща на корта за турнира в Монреал

каролин возняцки завръща корта турнира монреал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 29.06.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившата номер 1 в света и шампионка от Аустрелиън Оупън 2018 Каролин Возняцки сензационно обяви, че планира да се завърне на корта след повече от три години пауза. Датчанката сложи край на професионалната си кариера след края на Откритото първенство на Австралия през 2020 г., като впоследствие стана майка на две деца заедно със съпруга си Дейвид Лий, бивш играч от НБА.

"През последните три години, в които бях далеч от тениса, успях да наваксам изгубено време със семейството си и родих две прекрасни деца, за което съм много благодарна. Но все още имам цели, които искам да постигна. Искам да покажа на децата си, че можеш да преследваш мечтите си, независимо от възрастта или позицията ти. Заедно като семейство решихме, че е време за това. Връщам се в игра и нямам търпение", обяви 32-годишната Возняцки в Инстаграм. "Ще играя на Ю Ес Оупън. В Ню Йорк има наелектризираща атмосфера, на която не мога да се наситя, а и там играх много добре през години", допълни тя в интервю за "Воуг".

Веднага след това Американската тенис асоциация обяви, че дава уайлдкард на Возняцки за участие в Откритото първенство на САЩ това лято. Датчанката е двукратна финалистка в Ню Йорк - през 2009 и 2014.

Каролин Возняцки имаше много успешна 15-годишна кариера в професионалния тенис между 2005 и 2020, като спечели общо 30 титли в Тура и спечели 635 мача. Тя прекара общо 71 седмици на върха в световната ранглиста, като завърши на първо място в света през 2010 и 2011.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: България не поставя нови условия към евроинтеграцията на РСМ, а настоява да бъдат изпълнени поетите ангажименти
Радев: България не поставя нови условия към евроинтеграцията на РСМ, а настоява да бъдат изпълнени поетите ангажименти
МВР няма да може да отказва издаване на шофьорски книжки заради неплатени глоби
МВР няма да може да отказва издаване на шофьорски книжки заради неплатени глоби