НОВИНИ

Категорична победа класира България напред за Купа "Дейвис"

александър лазаров финалист белград победа схемата
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
17:57, 05.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален отбор на България поведе с 3-0 срещу тима на Парагвай и си осигури победата в минималния формат на мача от плейофите в Световна група II на турнира за Купа "Дейвис", съобщава Българската федерация по тенис.

Въпреки това по регламента на международната федерация по тенис (ITF) ще се изиграе още една среща на сингъл, тъй като изискването е двубоите в Световното отборно първенство да включват поне четири отделни мача.

Убедителният успех на българските тенисисти беше подпечатан в срещата на двойки, с която беше открита програмата в днешния втори ден от двубоя в столичната зала "София". В нея дуетът Александър Донски и Александър Лазаров се наложи с 6:3, 7:5 над Хуан Борба и Ернандо Ескура.

Така нашият отбор все още не е загубил сет, след като в първия ден вчера Димитър Кузманов победи Ернандо Ескура със 7:6 (5), 6:0, а Александър Лазаров се наложи над Даниел Вайехо с 6:4, 6:1.

В протоколния последен сингъл шанс да дебютира за националния отбор ще получи най-младото попълнение в състава - 18-годишният Пьотр Нестеров. Негов съперник ще бъде първият избор в тима на гостите - 17-годишният Даниел Вайехо.

Победата изпраща България напред в Световна група II и в края на лятото нашите тенисисти ще играят за място в плейофите на Световна група I през 2023 г. Следващият мач на националите ще бъде на 16 - 17 или 17 - 18 септември 2022 г., като предстои жребий да определи съперника ни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камен Златков е втори на слалома в Кронплац
Камен Златков е втори на слалома в Кронплац
Мирослав Найденов: Изкупуването на зърно от държавата ще създаде паника
Мирослав Найденов: Изкупуването на зърно от държавата ще създаде паника