НОВИНИ

Кейн може да започне от първата минута срещу Дания

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:55, 14.10.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
кейн първата минута дания

Нападателят Тотнъм е здрав и може да започне като титуляр мача на английския национален отбор от Лигата на нациите срещу Дания на "Уембли", но защитниците Бен Чилуел и Киърън Трипиър отпадат от състава, обяви селекционерът Гарет Саутгейт.

"Хари имаше мускулни болки и това е нормално при спортистите. Не става въпрос за контузия, а за това дали може да изкара мача на 100 процента. Това бе проблемът през уикенда. Сега, след няколко дни тренировки, проблемът вече не съществува. Той е здрав и можеше да играе в предния мач, но просто нямаше достатъчно тренировки с отбора. Хари е на мое разположение", каза той.

В предишния мач на "Трите Лъва" Кейн влезе от скамейката, при победата с 2:1 на Белгия. Колкото до Чилуел и Трипиър, играчът на Челси е с контузия, докато този на Атлетико Мадрид ще трябва да отговаря пред ФА заради обвинения в залагания.

"Това са неща отвъд моя контрол, - каза Саутгейт относно проблемите с Трипиър. - Моята задача е да подготвям играчите, които са на мое разположение. Винаги намираме решение, а то се крие в това да дам възможност на други играчи. Проблемите никога не липсват, а това е просто още един. Ще се справим и с него".

Англия е лидер след третия кръг на втора група на Лига "А" с актив от 7 точки. Белгия има 6, Дания е с 4, а Исландия е с 0 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството дава 2,1 млн. лева за 2500 флакона "Ремдесивир"
Правителството дава 2,1 млн. лева за 2500 флакона "Ремдесивир"
Невяна Владинова ще участва в "Дните на Еразъм" в Брюксел
Невяна Владинова ще участва в "Дните на Еразъм" в Брюксел