НОВИНИ

КЕВР утвърди цената на природния газ за февруари

Цените на парното, топлата вода и тока не се променят

полша подписа първата сделка природен газ американски доставчик
bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 01.02.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Комисията за енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание, на което прие решение във връзка с подаденото от "Булгаргаз" ЕАД заявление за утвърждаване на цена за месец февруари 2021 г., по която общественият доставчик ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Ценовото решение на Комисията е прието в съответствие с условията на договора между "Булгаргаз" ЕАД и ООО "Газпром експорт" и условията по договора с азербайджанската компания и споразуменията към него.

С решението КЕВР утвърди цена на природния газ от 1 февруари в размер на 30,39 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За предходния месец януари 2021 г. утвърдената от регулатора цена на природния газ беше в размер на 26,93 лв. за мегаватчас. Промяната на цената на природния газ няма да се отрази на цените на топлинната енергия и на електрическата енергия и те остават непроменени.

Увеличената цена на природния газ за февруари е в резултат на нарасналите цени на синьото гориво на европейските спотови пазари, уточняват от КЕВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как пътуваме: Кои държави изискват PCR тест при влизане?
Как пътуваме: Кои държави изискват PCR тест при влизане?
Заснеха нарушител да шофира с 237 км/ч по магистрала "Струма"
Заснеха нарушител да шофира с 237 км/ч по магистрала "Струма"