НОВИНИ

Кимих: Алчни сме за триумф в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
12:13, 09.07.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Футбол

Халфът на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих обяви, че отборът не се е задоволил с домашния дубъл - титлата в Бундеслигата и трофея от Купата на Германия, и е "алчен" за успех в Шампионската лига.

Баварците се намират в страхотна форма от началото на годината под ръководството на Ханзи Флик, като вече са в серия от 17 поредни победи във всички турнири, които им донесоха титлата и Купата на страната. За Байерн предстои реванш от осминафиналите на Шампионската лига срещу Челси след победа с 3:0 на "Стамфорд Бридж" в Германия, но дотогава тимът ще има близо месец почивка.

"Сега е моментът да презаредим батериите си и след това да атакуваме Шампионската лига с пълна концентрация и алчност. Много ще е важно как ще се завърнем от ваканцията, искаме да запазим същото чувството и същия глад", коментира 25-годишният Кимих пред Билд.

"През последните два сезона най-ключовият фактор за печеленото на титлата беше психиката ни. Ние имаме предимство пред другите отбори в това отношение", допълни германският национал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черна Гора прекрати първенството заради коронавируса
Черна Гора прекрати първенството заради коронавируса
НХЛ стартира сезон 2020/21 на 1 декември
НХЛ стартира сезон 2020/21 на 1 декември