НОВИНИ

Кириакос Георгиу застава начело на Спартак 1918 Варна

Георгиу заема мястото на Александър Томаш, който пое отбора на ЦСКА София.

кириакос георгиу застава начело спартак 1918 варна
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:24, 04.09.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Кириакос Георгиу е новият старши треньор на елитният Спартак 1918 Варна, съобщи на пресконференция днес президентът на клуба Павлин Николов. Той уточни, че част от стария треньорски екип остава в тима, това е Михаил Цоков. Помощник на Георгиу ще бъде и Левон Апкарян.

Николов посочи, че през всички четири години, откакто е в отбора, всички действия, които е правил са били единствено и само в името на Спартак.

"Смятам, че този нестандартен ход ще допринесе за изграждането на нашия отбор", обясни Николов.

По думите му Кириакос Георгиу е бил през цялото време плътно с предишния наставник Александър Томаш и при селекция, и при тактика и при начин на игра.

"Ние за първи път вървим в някаква последователност", коментира президентът. Той заяви, че е убеден, че взема правилното решение.

"Гласувал съм пълно доверие на Кириакос Георгиу, искам да помоля и феновете на Спартак, ако действително са истински такива, нека да му гласуват и те доверие", обясни Николов.

Кириакос Георгиу каза, че се радва, че е тук. Той обясни, че имал недовършена работа и му се дава възможност да продължи възходящата линия на Спартак.

"Амбициран съм да направя всичко възможно това да стане факт – да продължим възходящата линия от юни насам", заяви специалистът.

По думите му това включва не самите резултати, цялата организация в клуба, която е на много високо ниво, трансферната политика, екипът, който работи, футболистите и естествено най-важни са резултатите. Той благодари на президента на Спартак 1918 Варна и уточни, че е получил предложение да води отбора лично от него.

Наставникът каза още, че има двама футболисти, които се чакат в отбора, но има забавяне с документите им. Специалистът сподели още, че президентът му е дал възможност да си избере екипа, с който ще работи.

"Ще дам всичко от себе си да спечели всеки един мач, който предстои", заяви Георгиу.

"Сега е моментът да кажа, че ако във времето съм разочаровал нашите фенове се извинявам и с моята работа ще направя всичко възможно да спечеля тяхното уважение“, каза още треньорът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Достъп до електронното здравно досие - изнесена приемна в мол в Пловдив
Достъп до електронното здравно досие - изнесена приемна в мол в Пловдив
Депутатите отхвърлиха проект за изваждането на парогенераторите от АЕЦ „Белене“ за нуждите на АЕЦ „Козлодуй“
Депутатите отхвърлиха проект за изваждането на парогенераторите от АЕЦ „Белене“ за нуждите на АЕЦ „Козлодуй“