НОВИНИ

Кирил Петков: Взехме правилните решения за "Булгаргаз" и Северна Македония

Калина Попова
от Калина Попова
21:06, 01.02.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
кирил петков взехме правилните решения булгаргаз северна македония
Слушай новината

Премиерът Кирил Петков коментира критиките на президента Радев срещу него, като обясни, че по отношение на "Булгаргаз" и Северна Македония са взети правилните стъпки.

"За "Булгаргаз" за мен беше абсурдно цената на газа да скача с 30% и едновременно с това да се отказваме от мощности, които могат да са на по-ниска цена и да се оправдаваме през гръцка връзка, която нашите партньори от Азербайджан казаха, че не е проблем да заобиколи през Месемврия", каза премиерът.

Недопустимо е да изпускаме такива възможности заради нарочна грешка или други интереси, смята той.

"Оттук нататък така ще бъде - всеки, който се опитва да направи грешни решения, които да струват всички българи, ако успеем да докажем, че това е факт, ще постъпим така с всички дружества. Факт е, че "Булгаргаз" е можел да има по-евтин микс", категоричен е премиерът.

За Северна Македония премиерът отбеляза, че сме загубили 30 години в отношенията с югозападната ни съседка, а посещението му в Скопие е "ужасно закъсняло", заедно с активната позиция, конструктивния тон и ясните цели на България.

"Съжалявам, че толкова години сме изпуснали и нямаше да понеса нито ден да забавя това посещение. Вярвам, че ако не искаме Балканите да останат най-бедното, най-корумпираното и най-некоординираното място в ЕС, подходът трябва да бъде сменен на база добросъседство, икономическо развитие", заяви Петков.

След 30 изгубени минути пред спешния център: Жена почина във врачанска болница (Обзор)

Той коментира и случая с починалата жена от с. Пудрия, която стоя повече от половин час пред спешното отделение във Враца.

"Абсолютно ненормално и недопустимо е. Знам, че са назначени всички възможни проверки. Първият въпрос е - имало ли е повикване към Спешна помощ и защо тя не е дошла. Много скъпа е цената да се учим от грешките си, но единственото, което можем да направим в момента, е да сме сигурни, че това не трябва да се повтаря", каза премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НОИ започна изплащането на еднократната добавка от 75 лв. за ваксинираните пенсионери
НОИ започна изплащането на еднократната добавка от 75 лв. за ваксинираните пенсионери
Полицията задържа шофьора на буса, с който бяха превозени над 60 мигранти в Бургас
Полицията задържа шофьора на буса, с който бяха превозени над 60 мигранти в Бургас