НОВИНИ

Клубове по водна топка протестираха пред ММС срещу управлението на федерацията

Протестиращите обвиняват старото ръководство в самоуправство и еднолично вземане на решения.

ммс започна предварителни консултации разработване проектозакон доброволчеството
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
21:53, 03.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Трусовете във водната топка продължават. Клубове протестираха пред Министерството на младежта и спорта срещу сегашното управление на Българската федерация по водна топка (БФВТ).

На 31 юли беше проведено извънредно Общо събрание, на което с 11 срещу 8 гласа беше избран нов председател. Решенията обаче не влязоха в сила, заради обжалване в съда на клубовете Черно море и Левски.

Протестиращите обвиняват старото ръководство в самоуправство и еднолично вземане на решения, които са в ущърб на клубовете, състезателите и спорта, и водели до тоталното му закриване.

"Силно вярвам, че разумът ще надделее. Тези хора ще видят, че не са желани. Ще си проумеят грешките и сами ще се оттеглят. Те оспорват целия протокол, цялото общо събрание", заяви новоизбраният председател на БФВТ Николай Атанасов.

По инициатива на министъра на младежта и спорта Георги Глушков и протестиращите клубове са се срещнали, за да го запознаят с казуса. Глушков е поел ангажимент за среща и с другата страна в спора, но тъй като самото министерство не е страна в спора, на този етап няма правно основание за намеса или друга позиция.

"Във водната топка трябва да се върне управлението на клубовете", допълни Атанасов.

Според старото ръководство в лицето на председателя Дарий Дановски и изпълнителния директор Любослав Бонев извънредното събрание на 31 юли е незаконно.

"Обжалването не е от федерацията. Обжалването е от различни клубове, които са несъгласни с начина, по който се е провело Общото събрание. Надявам се да има диалог с клубовете, който винаги го е имало. Единият от аргументите е прекратения договор с басейн "Диана". Договорът на федерацията с басейн "Диана" е бил единствено и само за подготовка на националните отбори, а не за клубовете. Федерацията иска европейски мащаб. Протестиращите искат пари за тях. Това е разликата", заяви Бонев в интервю за БНТ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не се намират достатъчно общи линии между българските партии, смята Боряна Димитрова
Не се намират достатъчно общи линии между българските партии, смята Боряна Димитрова
Председателят на НС и ЦИК снеха имунитета на Джейхан Ибрямов
Председателят на НС и ЦИК снеха имунитета на Джейхан Ибрямов