НОВИНИ

Коко Гоф загуби първия си сет в Мелбърн, но въпреки това е на полуфинал на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:05, 23.01.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
коко гоф загуби първия сет мелбърн въпреки полуфиналите australian open
Снимка: БТА
Слушай новината

Американката Коко Гоф стана първата полуфиналистка в тазгодишното издание на Australian Open при дамите, след като в спор за влизане в голямата четворка тя надигра украинката Марта Костюк в три сета - 7:6(6), 6:7(3), 6:2.

За действащата шампионка от US Open това безспорно беше най-тежкият двубой от началото на турнира в "Мелбърн Парк", но в крайна сметка тя успя да запише десетия си последователен успех от началото на календарната година.

Мачът срещу Костюк обаче далеч не започна по вкуса на Гоф, която в откриващия сет допусна да изостане с два пробива и 1:5. Въпреки това американката не се отказа и съумя да се върне в борбата, печелейки последователни гейма, за да поведе при 6:5, като по пътя отрази и сетбол. Украинката все пак намери начин да спре пропадането и да вкара частта в тайбрек, където тя пропиля още един сетбол преди най-накрая Коко да сложи точка на спора след 8-6 точки в своя полза.

Във втория сет пък дойде редът и на Марта Костюк да направи запомнящ се обрат, като тя се върна от изоставане от 3:5, а в десетия гейм съумя да спечели подаването на своята съперничка в момент, в който тя сервираше за победата. Световната №37 обаче съумя да се добере до още един тайбрек, в който този път тя доминираше и след 7-3 точки изравни резултата в срещата.

Този развой на втората част по никакъв начин не повлия на Коко Гоф, която започна уверено решителната трета, поведе с 5:0, за да затвори мача при 6:2 в своя полза след повече от три часа престой на корта.

По този начин американката за пръв път в своята кариера ще играе в полуфиналите на Australian Open, където я очаква двубой срещу действащата шампионка в "Мелбърн Парк" Арина Сабаленка или бившата носителка на трофея от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сюрреалистичната колекция на "Скиапарели" в Париж (СНИМКИ)
Сюрреалистичната колекция на "Скиапарели" в Париж (СНИМКИ)
Площадките за въздушна спешна помощ в почти цялата страна са изградени
Площадките за въздушна спешна помощ в почти цялата страна са изградени