НОВИНИ

Кори Гоф срещу Каролина Мухова в първия полуфинал на US Open 2023 при дамите

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:05, 06.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
кори гоф каролина мухова първия полуфинал open 2023 дамите
Слушай новината

Кори Гоф и Каролина Мухова станаха първите две полуфиналистки в тазгодишното издание на US Open, след като в четвъртфиналите надиграха съответно Йелена Остапенко и Сорана Кърстя.

В първия двубой една от любимките на домакините от САЩ Гоф се справи изненадващо лесно с бившата шампионка от Ролан Гарос Остапенко, отпускайки ѝ само два гейма за крайното 6:0, 6:2.

Мачът продължи малко повече от един час, в който американката не даде почти никакви шансове на своята съперничка, която в предишния кръг поднесе една от големите сензации в турнира, елиминирайки действащата шампионка от US Open и водачка в световната ранглиста Ига Швьонтек.

Във втория четвъртфинал, до голяма степен, интригата отново отсъстваше, като Каролина Мухова надигра Сорана Кърстя с 6:0, 6:3 за час и 39 минути игра.

За чехкинята, която през тази година игра финал на Ролан Гарос, единственият труден момент дойде в началото на втория сет, когато тя изостана с 0:2, но впоследствие спечели шест от следващите седем гейма, за да стигне до крайния успех.

По този начин Каролина Мухова си уреди дуел с Кори Гоф в спор за място на финала на US Open. Това ще бъде втората среща помежду им, след като преди няколко седмици американката се наложи в два сета на финала на турнира от сериите WTA 1000 в Синсинати, САЩ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ: Поне още два дни няма да е отворен мостът на пътя за Синеморец
АПИ: Поне още два дни няма да е отворен мостът на пътя за Синеморец
Антъни Блинкен пристигна на официално посещение в Киев
Антъни Блинкен пристигна на официално посещение в Киев