НОВИНИ

Корнелия Нинова: Служебният кабинет всява паника

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска , Източник: БГНЕС
14:57, 30.08.2022 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
корнелия нинова служебният кабинет занимава бюджета
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува представената вчера от финансовото министерство прогноза за развитие на бюджета през следващите три години. Според нея с обявяването на очакван дефицит от 11 млрд. лева за следващата година, се цели да се внуши, че правителството на четворната коалиция е водело неразумна политика.

Нинова отрече обявените данни и обясни, че настоящия бюджет е подписан от сегашния служебен министър Росица Велкова в ролята ѝ на заместник на Асен Василев в миналото правителство. Именно тя е отговаряла и за бюджета тогава. Лидерът на БСП поиска разбивка на разходите, които биха донесли този дефицит и призова да не се увеличават данъците и да се намаляват социалните разходи.

"Според нас какво се случва, първо умишлено се създава паника и страхове, което е изключително лошо за народа, който и без това е притеснен и допълнително да си стресираш народа с допълнително неверни твърдения е безотговорно най-малкото. Второ, според нас връщат финансовия модел "Симеон Дянков - Бойко Борисов". Министър Велкова призова за рязане на разходи, припомнете си постната пица на г-н Дянков и рязането на разходи", заяви Корнелия Нинова, председател на БСП.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефани и Габриела Стоеви започват срещу китайки на силен турнир в Осака
Стефани и Габриела Стоеви започват срещу китайки на силен турнир в Осака
София с "Леден парк" от декември
София с "Леден парк" от декември