НОВИНИ

Костаднов: Не видях нищо положително, няма за какво да подавам оставка

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:36, 26.03.2021
Чете се за: 01:01 мин.
Футбол
костаднов видях нищо положително подавам оставка

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов не скри разочарованието си от показаното от националния отбор при загубата с 1:3 от Швейцария на старта на квалификациите за Световното първенство в Катар.

"Да ви кажа честно, не видях нищо положително. Тези три гола в първите 15 минути объркаха тотално всичко. Второто полувреме имаше нещо, но като резултат доста слабо. Имаше желание след почивката, но в крайна сметка паднахме с 1:3, а това е лош резултат".

Въпреки загубата, Костадинов увери, че няма опасност след седмица всички да се нахвърлят върху новия селекционер Ясен Петров.

„Няма риск след една седмица всички да се нахвърлят на Ясен Петров. Той знаеше какво поема. Групата е много трудна, нямаше време за нищо – той като треньор. Има още доста мачове и ако момчетата и той станат едно, може да имаме добри резултати“.

Бившият футболист коментира и темата с устава на БФС според който извънредният конгрес през месец юни няма да отмени редовния такъв в началото на 2022 година.

„Уставът ни е такъв. Ако можем да направим Конгрес юни месец, трябва да го направим. Трябва да се съобразяваме с устава. Новото ръководство ще довърши мандата до февруари. Смисъл винаги има. На Конгрес се казват нещата такива, каквито са и могат да се вземат решения, които да помогнат за развитието на българския футбол“.

Накрая голмайсторът от "Парк де Пренс" през 1993 година заяви, че самият той не е подавал оставка, защото не смята, че има за какво да го прави.

„Слушах пресконференцията на Петър Величков, не чух нищо. Чух само, че той самият искал Конгресът да е честен. Вече осем години е във футболния съюз и много добре знае как се правят Конгресите. Аз лично не съм подал оставка, защото мисля, че няма за какво“, завърши Емил Костадинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров започва днес участието си на "Мастърс" турнира в Маями
Григор Димитров започва днес участието си на "Мастърс" турнира в Маями
Нидерландия проверява възможен ли е туризъм в пандемия. Изпраща доброволци на почивка в Гърция
Нидерландия проверява възможен ли е туризъм в пандемия. Изпраща доброволци на почивка в Гърция