НОВИНИ

Красимир Каракачанов: Здраве, кураж и преданост към Родината през 2021 г.

красимир каракачанов здраве кураж преданост родината 2021
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 30.12.2020
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Българският воин винаги е впечатлявал света със своя висок боен дух и преданост към Родината. Изпращаме една тежка година. Една година, в която целият свят беше стресиран от COVID-19. И въпреки всичко, благодарение на вашите усилия, Българската армия е институцията с най-високо одобрение сред българските граждани.

Това се казва в празничното обръщение на министъра на отбраната Красимир Каракачанов към всички военнослужещи и служители в системата на отбраната.

"Щастлив съм, че с вашите усилия успяхме да върнем авторитета на Българската армия. И българското общество наистина повярва, че армията е надежден защитник на териториалната цялост и суверенитета на Република България. Всичко това се дължи на вас" – казва в своето послание министър Каракачанов.

През тази година се реализираха и не малко проекти за модернизация. Направени бяха много големи усилия за ремонт и възстановяване на авиационна техника, на бронирана техника; сключен беше договор за придобиване на два многофункционални патрулни кораба; сключен беше договор за бронирани машини на специалните сили; отделени бяха необходимите средства за ремонт и модернизация на основния боен танк Т-72. Всичко това, благодарение на което ние възстановяваме с всеки изминал ден авторитета, силата и уважението към Българската армия, се дължи на вашите усилия.

Затова пожелавам на вас и на вашите семейства здраве, кураж, смелост и най-вече увереност. Защото българският воин винаги е впечатлявал света не само със своята подготовка, но и със своите патриотизъм, висок боен дух и вяра в бъдещето - казва още той и завършва своето новогодишно послание с пожеланието:

"Имайте вяра в бъдещето на Българската армия! Аз вярвам, че продължаваме и през новата година да изпълняваме всичко онова, което не само сме начертали в нашите планове за развитие и модернизация на армията, но всичко това, за което сме мечтали: изграждането на силна, боеспособна и непобедима Българска армия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската борба изпраща една от най-успешните си година
Българската борба изпраща една от най-успешните си година
Румен Радев обсъди модернизацията на армията с адмирал Емил Ефтимов
Румен Радев обсъди модернизацията на армията с адмирал Емил Ефтимов