НОВИНИ

Кристалина Георгиева: Разговорът между Байдън и Си Дзинпин е сигнал за сътрудничество

По думите ѝ войната между Израел и Хамас оказва допълнителен натиск върху икономиките в региона

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:42, 18.11.2023
Чете се за: 01:25 мин.
По света
Слушай новината

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че Фондът обмисля увеличаване на механизма за финансиране на Египет от три милиарда долара.

По думите ѝ войната между Израел и Хамас оказва допълнителен натиск върху икономиките в региона. Георгиева коментира и срещата между лидерите на Съединените щати и Китай.

Според нея разговорът между Джо Байдън и Си Дзинпин е крайно необходим сигнал, че светът се нуждае от повече сътрудничество.

"Срещата изпраща сигнал до останалия свят, че трябва да се намерят начини за сътрудничество по онези предизвикателства, с които никоя страна не може да се справи сама. И това е важно във време, когато геоикономическата фрагментация наистина се е задълбочила и има негативни последици върху перспективите за растежа. Виждаме два много важни резултата от тази среща - първо, че се приема положително и второ, че обсъждането на толкова важни въпроси, като климата, съживяват чувството на неотложност да обединим усилия", заяви Кристалина Георгиева, управляващ директор на МВФ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финландия затвори четири гранични пункта с Русия
Финландия затвори четири гранични пункта с Русия
Антон Недялков отпадна от състава за мача със Сърбия заради травма
Антон Недялков отпадна от състава за мача със Сърбия заради травма