НОВИНИ

Кристина Илиева: Доволна съм от тренировката, най-важно е да се играе без грешки

кристина илиева доволна съм тренировката важно играе без грешки
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
14:18, 16.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорката на българския ансамбъл по художествена гимнастика за девойки Кристина Илиева говори пред страницата на БФХГ след края на официалната подиум тренировка преди старта на европейското първенство в Баку, Азербайджан.

Надпреварата при девойките ще се проведе само в утрешния ден (17 май), а Илиева сподели, че останала доволна от видяното по време на днешната тренировка и допълни, че момичетата имат нужда от концентрация и спокойствие.

"Да, доволна съм. Надяваме се момичетата утре да бъдат още по-спокойни, по-уверени в себе си. Те са си изработили съчетанията вече идеално. Единственото, което им трябва, е спокойствие и концентрация много", каза Илиева.

Треньорката на българките заяви още, че най-важното по време на състезанието за нейните момичета ще бъде да изиграят своите композиции без грешка и разкри още, че младостта при тях оказва напрежение.

"Аз очаквам, който си изиграе съчетанията той да бъде най-напред в класирането. Няма един или два отбора, които да са най-силни или на някой да му е в кърпа вързано мястото. Много е важно да се изиграе без грешка. Ще се постарая просто да мислим само за тренировката, само за елементите, които правим, само за това, което се прави в момента. Мънички са, притесняват се много. Всяка по-различен начин приема стреса, надявам се само да са спокойни", завърши Кристина Илиева.

Българският ансамбъл за девойки ще участва на европейското първенство в Баку в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова.

Състезанието при девойките ще се проведе изцяло в сряда (17 май), като програмата ще започне сутринта с квалификациите на пет въжета и пет топки, а вечерта предстоят и финалите в двете дисциплини, които ще важат и за определянето на медалистите в многобоя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвъртокласниците у нас се представят много над средното ниво по четене
Четвъртокласниците у нас се представят много над средното ниво по четене
Съдът се произнесе окончателно в полза на бизнесмена Георги Гергов за Пловдивския панаир
Съдът се произнесе окончателно в полза на бизнесмена Георги Гергов за Пловдивския панаир