НОВИНИ

Крумовград ще има нова зала за баскетбол и волейбол

стадион Крумовград
Снимка: www.krumovgrad.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 22.11.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортна зала за волейбол и баскетбол предстои да бъде изградена в Крумовград, предава БТА, цитирайки кмета на общината Себихан Мехмед.

С решение на Общинския съвет са отпуснати средства за нейното проектиране. Новата спортна зала ще бъде построена в рамките на спортния комплекс.

„Допреди петнайсетина години ние винаги сме били първенци по баскетбол за юноши и девойки на областно ниво“, каза Себихан Мехмед.

В посока развитие на спорта сред младежите, в общината вече е регистрирано дружество по борба, а идеята е в него да се подготвят младежи от региона.

Търси се и треньор за друг масов спорт - лека атлетика, за който също има възможност за заделяне на средства, обявяват от общината.

Междувременно след влизане на футболния отбор на Крумовград в „Б“ професионална футболна група, са извършени определени дейности, за да покрие стадиона изискванията за терен в тази футболна група.

„До колкото трябва ние помагаме на футболния клуб, но не само той е нещото, с което искаме да се радваме. Защото идеята не е само да дойдат добри играчи, които да играят под знамето на футболен клуб „Крумовград“. Политиката на общината е насочена към създаване и възстановяване на школи, създаващи и развиващи спортисти сред подрастващото поколение на Крумовград“, каза Себихан Мехмед.

Тя допълни, че общината има заделени средства и проект и за голям плувен комплекс с 3 басейна – с олимпийски размери, един по-малък и детски басейн. На този етап в едно от училищата в родопския град има закрит басейн, който не функционира, за това надеждите на общинското ръководство са плувният комплекс да се случи през следващата календарна година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболният Хебър Пазарджик за 7-и път е Отбор на месеца
Волейболният Хебър Пазарджик за 7-и път е Отбор на месеца
Виктория Томова ще се състезава за френски отбор
Виктория Томова ще се състезава за френски отбор