НОВИНИ

Куриозен автогол беляза загубата на Ювентус от Сасуоло с 2:4

"Бианконерите" s първа загуба през новия сезон в италианската Серия А

Сасуоло - Ювентус
Снимка: Facebook: Juventus
bnt avatar logo
от БНТ
21:16, 23.09.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Сасуоло победи Ювентус с 4:2 в мач от петия кръг на италианската Серия "А". "Бианконерите" допуснаха първа загуба през новия сезон в първенството, а основен виновник за поражението на "старата госпожа" беше полският вратар Войчех Шчесни.

"Неровердите" откриха резултата в 12-ата минута с гол на Арман Лориенте. Французинът стреля от далечно разстояние, но Шчесни не изби топката, която летеше право в него и тя се озова в мрежата.

Девет минути по-късно "бианконерите" изравниха след автогол на Матиас Вина. Сасуоло все пак се оттегли на почвиката с гол аванс, след като Доменико Берарди вкара красив гол с удар извън наказателното поле на Юве.

Гостите отново успяха да се върнат в мача с гол на Федерико Киеза в 78-ата, като италианският национал имаше и късмет, тъй като изстрелът му се отби в бранител на домакините.

Сасуоло поведе за трети път в 82-ата минута, когато Шчесни отново не се намеси адекватно. Полският вратар изби изстрел на играч на Сасуоло директно на главата на Андреа Пинамонти, който от 5 метра нямаше как да сбърка. Крайният резултат бе оформен в даденото от съдията продължение, когато отбраната на Ювентус тотално се срина и си отбеляза един от най-куриозните автоголове. Шчесни изпълни пряк свободен удар от флагчето за корнера, топката отиде при резервата Федерико Гати, който реши да върне моментално към вратата, на която нямаше вратар, тъй като Шчесни все още се връщаше.

Така Сасуоло заема 11-о място във временното класиране с 6 точки, докато Ювентус е на 4-то място с 10 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити писа двойка на Нотингам Форест
Манчестър Сити писа двойка на Нотингам Форест
Волейболният Левски с втора победа на турнира в Нови Сад
Волейболният Левски с втора победа на турнира в Нови Сад