НОВИНИ

Кузманов и Шиникова стартират днес в квалификациите на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:58, 22.06.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
кузманов шиникова стартират квалификациите уимбълдън
Слушай новината

След като във вчерашния ден дъждът обърка програмата в Лондон, днес е време за началото на пресявките за най-стария тенис турнир в света - Уимбълдън.

Димитър Кузманов ще направи своя дебют на свещената трева, а първият му противник ще бъде Мариус Копил. Двамата ще играят на Корт №16 от 13 часа българско време в един от първите мачове за деня.

30-годишният румънец е добре познат у нас, след като през 2018 година игра финал на турнира Sofia Open. В кариерата си Копил четири пъти е играл в основната схема на Уимбълдън, но само веднъж е е стигал до нея през квалификациите.

Днес по програма на тревните кортове трябва да се появи и Изабелла Шиникова за своя мач от квалификациите срещу Франческа Ди Лоренцо.

Мачът помежду им е последен в програмата на Корт №4 и съществува реална възможност да не се изиграе, тъй като преди това има още пет двубоя да се изиграят.

Ди Лоренцо е на 23 години и е дъщеря на италиански емигранти, която се състезава за САЩ. До момента тя никога не достигала до основната схема на Уимбълдън, но през 2018 и 2019 година записа по една победа на US Open, което я прави опасен съперник.

Франческа понастоящем заема 155-та позиция в световната ранглиста, което е само с десет места зад върховото и постижение от месец март тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Гоце Делчев искат отваряне на ГКПП "Илинден - Ексохи", готвят протест
В Гоце Делчев искат отваряне на ГКПП "Илинден - Ексохи", готвят протест
Министър Денков иска пълна деполитизация на образователната система
Министър Денков иска пълна деполитизация на образователната система