НОВИНИ

Кяер: Съжалявам, че приключението ни свърши

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:21, 08.07.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
кяер съжалявам приключението свърши
Слушай новината

Капитанът на Дания Симон Кяр не скри разочарованието си от отпадането на тима в полуфиналите на УЕФА Евро 2020.

Късно снощи "червеният динамит" бе елиминиран от състава на Англия с резултат 1:2 след продължения (1:1 в редовното време).

"Беше фантастично приключение. Съжалявам, че свърши, но така стоят нещата. Подкрепата, която получихме минава отвъд всичко, за което сме имали надежда. Горд съм, но и разочарован, че не сме на финал", каза той за датската обществена телевизия "DR1".

Скандинавците поведоха на „Уембли“ след фантастично изпълнение на Микел Дамсгор от пряк свободен удар на Микел Дамсгор, но "Трите лъва" изравниха резултата в края на първото полувреме, когато именно Кяер си вкара автогол.

Двата тима не успяха да си отбележат повече попадения в редовното време и така се стигна до продължения, където момчетата на Гарет Саутгейт съумяха за втори път да разпечатат вратата на Каспър Шмайхел. В 104-ата минута Англия получи правото да изпълни дузпа след нарушение на Матиас Йенсен срещу Рахийм Стърлинг в датското наказателно поле. Зад топката застана Хари Кейн, който стреля в долния ляв ъгъл на вратата, Шмайхел изби, но отбитата топка бе довкарана от Кейн.

"Играхме много добре в този мач. Ако бяхме малко по-остри в определени моменти през първата част, можехме да отбележим още един гол“, допълни сърцатият бранител и капитан на Дания - Симон Кяер.

Загубата сложи край на забележителното представяне на Дания на Евро 2020, които превъзмогнаха травмата от сърдечния удар на Кристиан Ериксен в откриващия им мач.

Дания отстъпи в първите си две срещи от груповата фаза, но разби Русия и стигна до елиминациите, връщайки си надеждите за повторение на триумфа от Евро 92.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Алфа Рисърч" преди вота в неделя: ИТН с 0,3% преднина пред ГЕРБ, 6 партии и коалиции влизат в НС
"Алфа Рисърч" преди вота в неделя: ИТН с 0,3% преднина пред ГЕРБ, 6 партии и коалиции влизат в НС
Прокуратурата възложи проверка на всички басейни в страната
Прокуратурата възложи проверка на всички басейни в страната