НОВИНИ

Лазаров, Донски и Донев се класираха за втория кръг на турнира от ITF в Созопол

лазаров донски донев класираха втория кръг турнира itf созопол
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 11.10.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Лазаров, Александър Донски и Габриел Донев се класираха за втория кръг на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина.

Това е втори от трите поредни турнира за мъже в Санта Марина с награден фонд от по 15 хиляди долара и носещи точки за ранглистата на ATP.

Националът на България и №1 в схемата Александър Лазаров победи сънародника си Адриано Дженев с 6:4, 6:4. От 3:4 в първия сет Лазаров спечели седем поредни гейма по пътя си към участие на осминафиналите.

Седмият в схемата Александър Донски спаси три мачбола за да елиминира с 4:6, 7:6(11), 6:4 държавния шампион на открито Илиян Радулов. Донски изоставаше с 2:4 във втория сет, но успя да стигне да тайбрек. В него Донски отрази три мачбола и с 13-11 точки стигна до решителен трети сет. В него Донски губеше с 0:2, но спечели 6 от следващите осем гейма.

Габриел Донев елиминира Пьотр Нестеров с 6:3, 7:6(3). Нестеров успя да навакса пасив от 1:4 във втория сет и сервира за спечелването му при 6:5, но беше пробит и така се стигна да тайбрек. В него Донев успя да затвори мача в своя полза със 7-3 точки.

Симон Антони Иванов загуби на старта с 3:6, 1:6 от Мартин Павелски от Полша.

Утре още трима българи ще играят срещите си от първия кръг. В изцяло български двубои един срещу друг ще излязат участващите с "уайлд кард" Янаки Милев срещу Симеон Терзиев. Получилият покана от организаторите 15-годишен Александър Василев пък ще дебютира в основната схема на състезание от сериите "Фючърс" срещу Драгош Петре Попянга (Румъния).

Тези турнири са поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна.

Санта Марина e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в Санта Марина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават стачките във френските рафинерии
Продължават стачките във френските рафинерии
Над 303 млн. kWh са пренесени по връзката в Гърция в първите дни на експлоатация на съоръжението
Над 303 млн. kWh са пренесени по връзката в Гърция в първите дни на експлоатация на съоръжението