НОВИНИ

Леброн Джеймс със специална церемония в залата на Лос Анжелис Лейкърс

леброн джеймс специална церемония залата лос анжелис лейкърс
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 10.02.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

След подобрения рекорд за най-много отбелязани точки в НБА, Леброн Джеймс получи специална церемония в залата на Лос Анжелис Лейкърс. Снощи 38-годишният играч изгледа от трибуните загубата на своя отбор от Милоуки Бъкс с 106:115.

ЛеБрон Джеймс заяви, че се е почувствал нереално да види името си начело в класацията за най-много отбелязани точки в НБА, разкривайки героите, които са го вдъхновявали през кариерата му.

Джеймс се обърна към публиката при домакинството на Милуоки в четвъртък вечер с думите, че Майкъл Джордан и Коби Брайънт са били вдъхновение за него и изтъкна значението на майка си Глория и съпругата си Савана.

„Да растеш в малък град като Акрън (Охайо) в семейство с един родител, единствено дете, те кара да чувстваш, че никога няма да успееш. Знаеш, че статистиката е против теб, системата е против теб и няма начин да получиш възможност да осъществиш мечтите си. Аз обаче не позволих на тези моменти да ми попречат. Всеки ден мечтаех да играя в НБА и да бъда вдъхновения за много хора. Мечтаех да подавам като Меджик Джонсън, да мога да стрелям като Майкъл Джордан, да дриблирам като Алън Айверсън или да забивам като Коби Брайънт. Взимал към пример от много спортисти и много хора по пътя си, а те ми позволиха да задържа мечтите си живи“, заяви ЛеБрон Джеймс.

В речта си преди срещата каза още: „Едно нещо знам със сигурност и то е, че никога не съм играл нечестно, защото баскетболът ми даде много. Моята красива съпруга е истинският Най-полезен играч, ако трябва са съм напълно честен.“

„Всяка вечер, когато стъпвам на терена, усещам какво е да имаш огромна отговорност и какво означава да носиш екипа на Лос Анджелис Лейкърс. Благодаря ви много“, добави американецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Берое: Очаквам изключително труден двубой с ЦСКА
Треньорът на Берое: Очаквам изключително труден двубой с ЦСКА
Румен Радев: Благодаря за европейската подкрепа за допълнително финансиране за охраната на границите
Румен Радев: Благодаря за европейската подкрепа за допълнително финансиране за охраната на границите