НОВИНИ

Левандовски все пак може да получи "Златната топка" за 2020 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:55, 01.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
левандовски все пак получи златната топка 2020 година
Слушай новината

Футболистът на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски все пак може да получи "Златната топка" за 2020 година, сподели главният редактор на списание "Франс футбол", което връчва наградата, Паскал Фере.

Според него обаче от списанието не трябва да бързат с вземането на решение дали да бъде връчена наградата за 2020 година.

Пред германско издание Фере коментира и ситуацията с изказването на Лионел Меси, който по време на награждаването в понеделник вечер изрази мнение, че Левандовски е заслужавал да получи наградата през 2020 година.

"Това, което каза Меси, беше добро и умно. Но мисля, че не трябва да вземаме такива решения много бързо. Трябва да се позовем на историята на "Златната топка", в основата на която винаги е бил процесът на гласуване", сподели Фере.

Френският журналист все пак изрази съмнение дали полският нападател на Байерн щеше да спечели "Златната топка" през 2020 година, макар самият той да определи шансовете на Левандовски като "отлични".

"Не можем да сме сигурни, че Левандовски щеше да спечели “Златната топка” миналата година. Не можем да знаем със сигурност, защото изобщо не се стигна до гласуване. Но честно казано, Левандовски щеше да има отличен шанс да спечели", коментира главният редактор на "Франс футбол".

През миналата година наградата "Златна топка" не беше връчена заради пандемията от COVID-19, a според мнозина именно Левандовски щеше да бъде победител в анкетата. Именно това предизвика призивите на много хора полякът да получи отличието си, макар и с повече от година закъснение.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС осигури средства за бонусите за медиците на "първа линия" до 31 март 2022
МС осигури средства за бонусите за медиците на "първа линия" до 31 март 2022
Предстартова подготовка: Парламентът очаква новите депутати (Снимки)
Предстартова подготовка: Парламентът очаква новите депутати (Снимки)