НОВИНИ

Левски и ЦСКА не успяха да си вкарат под обилния снеговалеж в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:00, 06.03.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
левски цска успяха вкарат обилния снеговалеж софия
Слушай новината

Отборите на Левски и ЦСКА завършиха наравно 0:0 в 156-ото издание на "Вечното дерби", което се игра при много тежки атмосферни условия на Националния стадион "Васил Левски".

Обилният снеговалеж над София затрудни максимално и двата състава, като се наложи дори срещата да бъде временно спряна малко след нейното начало, за да бъде почистен терена.

В крайна сметка след известно забавяне играта бе подновена, но трудните условия не позволиха на нито един от двата тима да разгърнат потенциала си до края на първата част.

След почивката обаче ситуацията се промени, като и Левски, и ЦСКА създадоха възможности за гол, но до такъв така и не се стигна.

В 50-та минута Георги Йомов бе изведен в отлична позиция от Карло Мухар, но ударът на българския национал премина покрай вратата.

Четири минути по-късно Левски трябваше да понесе сериозен удар, след като бразилецът Цунами беше изгонен за втори жълт картон след нарушение срещу Иван Турицов.

Въпреки че останаха с 10 души, играчите на Левски можеха да поведат в резултата в 69-та минута, когато Сонко Сунберг засече с глава подаване на Филип Кръстев от свободен удар, но стражът на ЦСКА Густаво Бусато направи спасяване.

В 74-ата минута ЦСКА стигна до най-чистата ситуация в мача, когато Яник Вилдсхут излезе очи в очи с вратаря на Левски Николай Михайлов, но изстрелът на нидерландеца бе твърде слаб и Михайлов изби.

До края на срещата "червените" продължиха да бъдат по-активния отбор, но въпреки това не успяха да намерят начин да стигнат до попадение и така мачът приключи без победител.

В добавеното време на двубоя пък и "армейците" останаха с 10 души, след като Брадли Мазику бе изгонен с директен червен картон заради грубо нарушение срещу Уелтън. Първоначално цветът на картона за Мазику беше жълт, но след консултация с ВАР главният съдия Валентин Железов промени решението си и изгони конгоанския футболист.

В класирането тази точка доближи ЦСКА на три пункта от лидера Лудогорец, чийто двубоя срещу Ботев (Враца), който трябваше да се проведе по-късно днес бе отменен заради обилния снеговалеж над Враца. За Левски пък точката ги доближи на три от 4-ия в подреждането Черно море.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Стоилов: В България никой не иска да взима решенията, за които му се плаща
Станимир Стоилов: В България никой не иска да взима решенията, за които му се плаща
Треньорска рокада в Царско село
Треньорска рокада в Царско село