НОВИНИ

Левски изстрада класирането на пети пореден финал за Купата

левски изстрада класирането пети пореден финал купата
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
23:44, 26.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът Левски изстрада класирането на пети пореден финал за Купа на България по баскетбол. Въпреки огромната подкрепа на феновете в Ботевград, „сините“ спечелиха изпълнен с нерви и обрати полуфинал срещу Балкан със 74:73.

Така столичани сложиха край на серията от четири поредни загуби от ботевградчани във всички турнири през сезона.

Двубоят бе нервен, изпълнен с обрати и много борба от началото до края. Левски пропиля 7 точки аванс от първото полувреме в третата част, а вдъхновени от публиката домакините оставиха сърце и душа на терена в последните минути, за да се върнат след почивката. Интригата на терена се запази до последните секунди. Тогава, след много нерви, дисквалифицирани бяха старши-треньорът на Балкан Небойша Видич, помощникът му Преслав Пешев и Дерек Маркс, за пет нарушения терена напусна и Димитър Димитров. От Левски играта за пет нарушения напусна и Марио Литъл.

При оставащи малко по-малко от 48 секунди до края мачът бе спрян заради проблеми по трибуните с фенове на двата отбора. Прекъсването продължи 30 минути до пристигането на полиция в залата.

За „сините“ нов силен мач изигра Марио Литъл. Той наниза 27 точки за успеха. Венцислав Петков вкара 12, а Ивица Радич записа поредния дабъл-дабъл – 10 точки и 12 борби.

Крисчън Джоунс бе герой за домакините с 27 точки и 15 борби. Амад Рори добави 17 точки, а Дерик Маркс – 13.

Така Левски ще излезе срещу Рилски спортист в понеделник, в 19:00 ч. в спор за Купата на България. Мачът ще е повторение на миналогодишния финал в турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и топло време и днес
Слънчево и топло време и днес
Премиерът Кирил Петков е разговарял с президента на Украйна Володимир Зеленски
Премиерът Кирил Петков е разговарял с президента на Украйна Володимир Зеленски