НОВИНИ

Левски ще се опита да оцелее в ада на "Тумба", историята задължава ЦСКА

левски осигури удобен аванс паок гледа смело следващата фаза лигата конференциите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:13, 28.07.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Футбол
Слушай новината

Днес предстоят реваншите на трите български отбора в турнира Лига на конференциите. От 20:00 часа ЦСКА посреща Македония ГП, а Ботев Пд излиза срещу АПОЕЛ в Никозия. В 20:30 пък започва мачът ПАОК - Левски.

"Сините" успяха да изненадат гърците в първата среща между двата отбора. Софиянци вкараха два бързи гола и си осигуриха комфортен аванс за реванша, който обаче няма да е никак лесен за тях. Местните фенове ще се опитат да превърнат "Тумба" в ад за Левски, който ще трябва да оцелява без собствените си привърженици. По предварително споразумение българска агитка няма да пътува за Солун.

Поражението от Левски бе поредният тежък удар по амбициите на ПАОК. Гърците успяха да завършат на второ място във вътрешното първенство през миналия сезон, но цели 19 точки ги разделяха от шампиона. Те се провалиха и в опита си да спечелят турнира за Купата на Гърция, след като отстъпиха на Панатинайкос с 0:1 във финалната среща.

На старта на Първа лига „сините“ претърпяха неприятно поражение при визитата си на ЦСКА 1948 (0:1). Тогава домакините стигнаха до победното попадение за 1:0, след като вече бяха останали с човек по-малко. Кръг по-късно обаче, Левски разгроми с 5:0, а в показаното в първата среща срещу ПАОК, "сините" са способни да опазят аванса си и да продължат напред.

ЦСКА не успя да извлече максимума от визитата си в Северна Македония преди седмица, когато игра цяло полувреме с човек повече. След нулевото равенство, всичко ще се решава в реванша, а историята задължава "червените" да спечелят. Те са далеч по-титулуваният и качествен от двата тима.

Лятната подготовка на ЦСКА остави много въпросителни, след като отборът допусна прекалено много попадения в своята врата. Още в първата си официална среща от първенството „червените“ опазиха мрежата си суха и грабнаха трите точки от сблъсъка с Арда, завършил при резултат 3:0. Последва донякъде разочароващо равенство с Локомотив София, след което дойде и първата от двете срещи с Македония ГП. Само три дни преди реванша обаче, "армейците" се върнаха на правилния път, побеждавайки Черно море с 1:0 у дома.

Най-трудна изглежда задачата на Ботев Пд. Двата тима завършиха при резултат 0:0 на ст. "Васил Левски“ и оставиха интригата за двубоя в Кипър. Когато излязат на стадион „ГСП“ в четвъртък, домакините ще бъдат в ролята на големия фаворит.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул с минимална загуба в Залцбург
Ливърпул с минимална загуба в Залцбург
Атанасов: Още през март получихме информация, че правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали
Атанасов: Още през март получихме информация, че правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали