НОВИНИ

Лиа Каратанчева е на осминафинал на турнира в Пазарджик след успех над втората поставена

лиа каратанчева осминафинал турнира пазарджик успех втората поставена
bnt avatar logo
от БНТ
12:13, 19.09.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Лиа Каратанчева се класира за осминафиналите на тенис турнира за жени в Пазарджик на клей с награден фонд 40 хиляди долара.

Българката поднесе изненада, след като отстрани втората поставена Сюзан Ламенс от Нидерландия с 6:3, 6:2 след час и 44 минути игра.

2-годишната Каратанчева направи шест пробива в срещата от осем възможности, като допусна само три от девет шанса на съперничката си. Лиа се отличи с три аса, но записа и четири двойни грешки. Следваща съперничка на Каратанчева ще бъде Лоис Боасон от Франция.

В друг двубой с българско участие получилата покана от организаторите Росица Денчева отстъпи драматично с 3:6, 6:1, 5:7 срещу бившата номер 39 в света Александра Крунич от Сърбия. Срещата продължи 2 часа и 17 минути.

В решителния трети сет плевенчанката повеждаше на три пъти с пробиви, но опитната ѝ съперничка ги връщаше тутакси. После Крунич направи брейк за 5:4 и сервираше за победата, но Денчева го върна. 30-годишната сръбкиня пак проби за 6:5 и после отново сервираше за мача, като този път успя да го затвори.

Трета поставена в схемата в Пазарджик е Гергана Топалова, която утре ще играе в изцяло български двубой срещу Денислава Глушкова.

"Щастливата губеща" от квалификациите Джулия Терзийска ще срещне в сряда Ника Радишич. Участващата с "уайлд кард" Елизара Янева пък се изправя срещу петата в схемата Сапфо Сакилариди от Гърция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Миньорите и енергетиците протестират в София
Миньорите и енергетиците протестират в София
Съветът на ЕС назначи Илиана Иванова за еврокомисар от България
Съветът на ЕС назначи Илиана Иванова за еврокомисар от България