НОВИНИ

Ливърпул се приближи до рекорда на Сити с успех над Брайтън

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
10:46, 09.07.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Футбол
ливърпул приближи рекорда сити успех брайтън

Новокорясаният за шампион на Висшата лига Ливърпул спечели визитата си на Брайтън с 3:1 в среща от 34-ия кръг на първенството.

На „Амекс Стейдиъм“ гостите започнаха вихрено и наказаха на два пъти домакините при изнасянето на топката в рамките на две минути. Първо, Наби Кейта асистира към Мохамед Салах, който не остави шансове на Матю Райън, а скоро след това Джордан Хендерсън покачи на 2:0 след асистенция на египтянина. В края на първата част Леандро Тросард върна шансовете на Брайтън, след като засече отлично центриране на Тарик Лампти.

През втората част Брайтън имаше страхотен шанс да изравни чрез Дан Бърн, останал сам срещу Алисон, но ударът му мина встрани. В 76-та минута Салах сложи точка на спора с втория си гол в срещата и общо 19-и през кампанията, с което той се приближи на две попадения от водещия реализатор към момента Джейми Варди. С тази победа Ливърпул събра актив от 92 точки и се нуждае от три победи в оставащите си четири срещи, за да подобри постижението на Манчестър Сити от точно 100 точки през сезон 2017/18. Брайтън е 15-и с 36 пункта.

Останалите резултати:

Манчестър Сити – Нюкасъл 5:0

Шефилд Юнайтед – Уулвърхемптън 1:0

Уест Хем – Бърнли 0:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивелин Попов с жълт картон при загуба на неговия Ростов
Ивелин Попов с жълт картон при загуба на неговия Ростов
Ясновидка измами младеж със 7 500 лв., за да му каже кои са родителите му
Ясновидка измами младеж със 7 500 лв., за да му каже кои са родителите му