НОВИНИ

Локомотив (Пд) започна защитата на Купата с труден успех над Загорец

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:19, 03.11.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Български футбол
локомотив започна защитата купата труден успех загорец

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна по успешен начин защитата на трофея от Купата на България, който спечели в последните две години, след като победи Загорец с 4:3 като гост след продължения.

Успехът за "смърфовете" дойде трудно, като тимът от Югоизточната трета лига се бори до последно и можеше да поднесе голямата изненада във фазата на 1/16-финалите на турнира.

Домакините от Нова Загора поведоха в резултата в 20-та минута чрез Пламен Иванов, но само за десет минути пловдивчани стигнаха до пълен обрат с гол на Димитър Илиев от дузпа и автогол на Явор Илиев.

По всичко изглеждаше, че тимът на Бруно Акрапович ще стигне до успех в редовното време, но три минути преди края Иванов изравни резултата и вкара мача в продължения.

В тях класата и опитът на Локомотив си каза думата и тимът стигна до нови две попадения, дело Парвиз Умарбаев и Кенан Муслимович.

В 114-та минута Пламен Иванов стигна до своя хеттрик от дузпа и оформи крайното 4:3 в полза на "смърфовете".

По този начин Локо Пловдив се присъедини към отборите на Ботев Пловдив, Ботев Враца, Черноморец Балчик, Етър, Левски, Берое, Черно море ЦСКА 1948, Царско село, Славия и Монтана, които вече си осигуриха място на осминафиналите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15% увеличение на заплатите на служителите на МВР от януари догодина
15% увеличение на заплатите на служителите на МВР от януари догодина
40 приети пациенти с COVID-19 в Шуменската болница
40 приети пациенти с COVID-19 в Шуменската болница