НОВИНИ

Лудогорец потрепери в края, но си тръгна с трите точки от Варна

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:13, 20.02.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
лудогорец потрепери края тръгна точки варна
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец записа втора поредна победа през пролетния полусезон в Първа лига, след като надигра с 2:1 като гост отбора на Черно море.

На традиционно неудобния за гостуване стадион "Тича" в морската ни столица разградчани отбелязаха и двете си попадения през първото полувреме, когато определено бяха по-добрия отбор на терена.

Каули Оливейра откри резултата в 33-ата минута, след като бе оставен непокрит в наказателното поле на домакините и с глава матира стража на Черно море Иван Дюлгеров за 1:0.

Само шест минути по-късно "орлите" удвоиха аванса си, а този път голмайстор беше Спас Делев. Новото попълнение на Лудогорец стреля от дистанция, а след рикошет в крака на Влатко Дробаров топката влетя във вратата на варненци за 2:0.

През второто полувреме "моряците" заиграха по-добре, но трябваше да чакат чак до 89-ата минута, за да намалят пасива си. Това се случи благодарение на литовеца Юлиус Каспаравичус, който беше точен с глава броени минути, след като записа официалния си дебют на варненци.

Въпреки това до изненада не се стигна и шампионите се поздравиха с трите точки, с което отвориха разлика от седем пункта пред втория ЦСКА, който по-късно днес излиза срещу Славия. Черно море пък е на 4-та позиция с три точки по-малко от 3-ия Ботев (Пловдив).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Шалъфов, ПП: По-високи заплати в държавния сектор ще има само след реформи
Пламен Шалъфов, ПП: По-високи заплати в държавния сектор ще има само след реформи
Зам.-председателят на Синдикалната федерация в МВР: Проблемът е в комуникацията
Зам.-председателят на Синдикалната федерация в МВР: Проблемът е в комуникацията