НОВИНИ

Лудогорец се надява на чудо срещу Тотнъм

bnt avatar logo
от Калоян Николов
15:59, 05.11.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Лига Европа
лудогорец надява чудо тотнъм

Българският шампион Лудогорец (Разград) продължава походът си в Лига Европа за пети пореден сезон.

През последните 6 години Лудогорец сътвори истински фурор в европейските клубни турнири, като записа победи над именити съперници като ПСВ (Айндховен), Лацио, ЦСКА (Москва) и др, които спечелиха уважението и взеха страха на цяла футболна Европа.

През настоящата кампания в Лига Европа, обаче, футболистите на Станислав Генчев се представят много под възможностите си, като допуснаха две поредни загуби от белгийския Антверп и австрийския ЛАСК (Линц) и се намират на последната позиция в тяхната група "J".

Ако искат искат да запазят каквито и да е шансове за класиране в елиминационната фаза на надпреварата, която стартира напролет, то "орлите" задължително ще трябва да спечелят тазвечерния си двубой с Тотнъм на Жозе Моуриньо.

На хартия, "шпорите" са фаворит за спечелването на групата, където е и Лудогорец, а защо не и за спечелването на трофея в Лига Европа.

Представянето на лондончани във втория по сила европейски клубен турнир показва, че Тотнъм не е чак такова футболно страшилище.

Звездите на Специалния се измъкнаха по чудо срещу Локомотив (Пловдив) във втория предварителен кръг на Лига Европа, а в груповата фаза на турнира допуснаха изненадваща загуба в Белгия при гостуването си на Антверп (1:0).

Към момента Тотнъм има актив от 3 спечели точки, което означава, че днешният мач е от изключително голямо значение и за "шпорите", които не могат да си позволят втора поредна издънка, така че се очаква да се хвърлят с всички сили.

Домакините от Лудогорец имат за решаване множество кадрови проблеми, като на терена ще отсъстват трайно контузените Вандерсон и Марин, а Клаудиу Кешерю, Кирил Десподов, Жосуе Са и Драгош Григоре са под въпрос, заради травми от най-различно естество.

Стискаме палци на българския шампион да покаже най-доброто, на което е способен срещу Тотнъм и да се поздрави с трите точки!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНБ: Има два риска пред държавния бюджет, трябват повече буфери
БНБ: Има два риска пред държавния бюджет, трябват повече буфери
Министърът на туризма: С конкурси като Евровизия ще привлечем младата аудитория за пътувания у нас
Министърът на туризма: С конкурси като Евровизия ще привлечем младата аудитория за пътувания у нас