НОВИНИ

Лудогорец ще търси задължителен успех при гостуването си на Черно море

лудогорец отново триумфира купата българия годишно чакане
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
09:58, 07.06.2023 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Черно море посреща Лудогорец в мач от последния 35-и кръг на Първа Лига. Срещата е 18:45 на стадион “Тича” във Варна и ще бъде ръководена от Волен Чинков.

Разградчани имат една точка преднина на върха пред ЦСКА, така че търсят задължителна победа във Варна, за да си осигурят първото място за 12-и пореден път. Това може да стане и при равенство или дори загуба, но само ако “червените” не успеят да победят Левски в дербито на Националния стадион в София-

Двата тима вече играха четири пъти помежду си през сезона - два пъти за първенство и два пъти на полуфинал за Купата на България. В Първа Лига разградчани победиха и двата пъти с 3:2. За Купата двата тима си размениха по една победа като гост с 2:1 и така се стигна до изпълнение на дузпи, където “зелените” бяха далеч по-точни и стигнаха до финала, който и спечелиха.

Лудогорец няма да може да разчита на звездата си Игор Тиаго, който има девет жълти картона и е наказан. За сметка на това в състава се завръща Бърнард Текпетей, който изтърпя санкцията си в миналия кръг и вероятно пак ще стартира на позицията ляв бек.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за домакинството на Лудогорец. От нея заради контузия отпада капитанът на “моряците” Даниел Димов.

Групата на "моряците": Георги Георгиев, Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Цветомир Панов, Виктор Попов, Мартин Дичев, Александър Василев, Росен Стефанов, Влатко Дробаров, Арлинд Дакай, Васил Панайотов, Стефан Велев, Мишаел Алвес, Велислав Василев, Мазир Сула, Алекс Фернандес, Николай Златев, Едгар Пашеко, Атана Илиев, Исмаил Иса, Матеус Машадо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
77 са новите случаи на коронавирус, близо една трета от тях са в София
77 са новите случаи на коронавирус, близо една трета от тях са в София
ЦСКА 1948 не трябва да губи от Локо Пд, за да играе в Европа
ЦСКА 1948 не трябва да губи от Локо Пд, за да играе в Европа