НОВИНИ

Лудогорец вкара пет гола на Спартак Варна и си върна лидерството в Първа лига

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:00, 29.07.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец постигна победа с 5:0 при домакинството си на Спартак Варна в двубой от четвъртия кръг на Първа лига

„Орлите“ откриха резултата на стадион „Хювефарм Арена“ още в 39-ата секунда, когато Доминик Янков изведе Тиаго Родригеш отдясно в наказателното поле на „соколите“, който пусна успореден пас по земя към Бърнард Текпетей, а полузащитникът на Лудогорец прати топката в опразнената врата.

Разликата в класите бе видима и шампионите удвоиха преднината си в 5-ата минута. Дени Групер изведе Рик Джонатан по десния фланг на нападението, като бразилецът продължи дрибъла си дълбоко в пеналтерията на гостите от Варна и с прецизен изстрел по земя от малък ъгъл се разписа в далечния долен ляв ъгъл на вратата, пазена от Иван Дичевски.

По-малко от четвърт час след началния съдийски сигнал съставът на Анте Шимунджа направи преднината си в срещата класическа. Голмайсторът Рик Джоната изведе Тиаго Родригеш на отлична стрелкова позиция в наказателното поле на „синьо-белите“, нападателят на Лудогорец стреля и ударът му бе отразен от вратаря Дичевски, но при добавката кариоката се разписа, като топката се отби в горната греда преди да се оплете в мрежата.

Четвърт час преди края на редовното време гомайсторът Тиаго изведе с пета Сисиньо в наказателното поле на Спартак Варна, където националът на България, остана очи в очи със стража Дичевски, реализира четвърто попадение за състава на Лудогорец.

Точка на спора сложи Тиаго Родригеш в 81-ата минута, реализирайки второто си попадение в срещата.

Победата позволи на Лудогорец да си върне лидерската позиция в класирането с актив от 10 точки. Тимът на Спартак Варна е предпоследен в подреждането с едва една спечелена точка от четири мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи и гръмотевици следобед и през нощта
Валежи и гръмотевици следобед и през нощта
Вангелов и Дубов ще спорят за златото, а Дудова за бронза на турнира по борба в Букурещ
Вангелов и Дубов ще спорят за златото, а Дудова за бронза на турнира по борба в Букурещ