НОВИНИ

Луис Енрике ще стиска палци за Италия на финала

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:11, 07.07.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
луис енрике стиска палци италия финала
Слушай новината

Селекционерът на Испания Луис Енрике спази обещанието си, че ще подкрепя Италия на финала на УЕФА Евро 2020, въпреки че именно "Скуадра адзура" сложи край на мечтите на испанците за триумф на първенството.

Вчера "Ла Фурия Роха" беше елиминирана от футболистите на Роберто Манчини с 4:2 след изпълнение на дузпи, след като в редовното време и продълженията мачът завърши 1:1.

"Това няма да се хареса на англичаните, но да, ще подкрепям Италия на финала", сподели след двубоя Енрике.

Относно самата среща с Италия пък бившият наставник на Барселона сподели, че е останал доволен от видяното на терена, определяйки двубоя като най-качествения на шампионата до момента.

"Доволен съм от това, което видях. Нивото и на двата отбора бе много високо. Всеки се опитваше да играе добър футбол. Получи се истински спектакъл за всички, които обичат този спорт. Поздравявам Италия и им пожелавам да покажат същата игра и на финала и да вдигнат трофея. Не съжалявам за нищо. Всеки трябва да върши работата си по най-добрия начин, по който може. Италия започна мача много интензивно, както и ние. Все едно гледах как две спортни коли се състезават една с друга. Това бе най-добрият футбол на това европейско първенство".

В същото време Луис Енрике оправда решението си да започне без централен нападател, казвайки, че по този начин е искал да избегне италианската преса.

"Видях как Киелини и Бонучи опазиха Лукаку, така че реших да извадя нападателя от уравнението и да сложа още един човек в халфовата линия. Планът бе добър. Така успяхме да се справим с пресата на Италия и играхме много силно".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: Трябва да бъде формирано стабилно правителство
Стефан Янев: Трябва да бъде формирано стабилно правителство
Прокуратурата поиска постоянен арест за Кирил Киров, обвинен в изборна търговия
Прокуратурата поиска постоянен арест за Кирил Киров, обвинен в изборна търговия