НОВИНИ

Любо Пенев с остри критики към БФС

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
15:27, 14.05.2021
Чете се за: 04:00 мин.
Футбол
Любослав Пенев
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев беше изключително критичен спрямо БФС, най-вече заради решението все пак мачът с ЦСКА 1948 да се проведе. Първоначално на тима от "Българска армия" беше присъдена служебна победа, но в последствие Спортно-техническата комисия реши да промени програмата и да насрочи срещата.

ЦСКА 1948 и ЦСКА ще се изправят един срещу друг на 22.05.2021 г., събота, от 19:00 часа.

Любослав Пенев даде традиционната си пресконференция преди мача с Локомотив Пд в събота, 15 май, от 20.00 часа на "Лаута".

„Това е административна тема, аз като треньор на ЦСКА заявих, че ние бяхме готови да си изиграем мача. Аз не искам да печеля служебно, но не ни позволиха така да се случи по ред причини. Аз съм, за да се играе, ОК, отложете мача с ЦСКА, но не присъждайте служебна победа. Но или казваш с Локо Пд - служебна победа, или казваш, че отлагаш и с двата мача. Здравето е много важно, семейството е много важно. Играем, след като се възстановят, не виждам логика“, сподели Любо Пенев.

Треньорът се беше подготвил по време на пресконференцията с лист, от който изчете част от решенията на комисиите към Българския футболен съюз. От ЦСКА 1948 поискаха отлагане на мача с ЦСКА заради повече от 10 играчи заразени с COVID-19. От БФС отказаха, въпреки че преди това отложиха по същата причина двубоя на ЦСКА 1948 с Локомотив Пд.

„Това не е нормално. На нас това ни коства сериозни разходи. Първо, заблуждаваме феновете, аз имам ясни планове, ние сме били на лагер. 3-4 часа преди мача са ни информирали, че няма да има мач. Аз съм предвидил 22 май за последния мач, от 22 до 26 май има футболисти, които да си заминат за чужбина. Не са си виждали семействата и заради пандемията цяла година. Това са по 20-30 хиляди евро заради отменени полети. Кой ще ги плати сега? БФС ли? На мен не ми е работа да говоря какво ни струва това. Тези хора трябва да бъдат адекватни във взимането на решения. Даже си спомням, за мача-отложения, даже не са се обадили на ВАР, за да не ходят на стадиона“, каза още треньорът.

„Говорим за професионализъм. СТК решава нещо, отменя на Апелативната комисия. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, какво да коментирам? В момента ме задължават да взема отношение по тази административна тема. Ние се подготвяме и работим добре, сега трябва да променяме цялата програма, защото не си я вършат работата от много-много време.“

„Всеки си прави каквото си иска в българския футбол в този ръководен висш орган – БФС. Внимавайте, защото може да има преиграни мачове, мога да кажа спокойно на всички клубове. След това, което се случва, не знам дали първенството ще завърши и на 1 юли. Те утре може да кажат до 31 август. И затова сме на това ниво в българския футбол. Надявам се хората да си вземат бележка. Може би не е лошо да се възстанови предаването „Господари на ефира“. Беше много полезно“, каза още Любослав Пенев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започнаха абитуриентските празненства в София (Снимки)
Започнаха абитуриентските празненства в София (Снимки)
Президентът на Словения: ЕС се нуждае от нова стратегия за разширяване
Президентът на Словения: ЕС се нуждае от нова стратегия за разширяване