НОВИНИ

Любо Пенев съзря злонамерени информатори в ЦСКА

любо пенев съзря злонамерени информатори цска
bnt avatar logo
от БНТ
15:20, 21.07.2021
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев подозира, че хора от клуба дават информация на „определени журналисти“, за да дестабилизира съблекалнята му. Наставникът говори преди първия мач срещу Лиепая в четвъртък (22 юли) от Лигата на конференциите. Срещата е от 20.00 часа на „Българска армия“.

„Убеден съм, че ще коригираме грешките за мача утре. Не е невъзможно да има промени в стартовия състав, но до утре има много време. Нека мине първо днешната тренировка. Никога не бива да подценяваме който и да е съперник“, започна треньорът на „червените“.

„За мен се говорят и пишат лъжи и много простотии, особено от хора, които не ме познават. Това, което се публикува е целенасочено и е ориентирано към съблекалнята. Ако има футболист с лабилна психика, може да повлияе в играта“, коментира Любослав Пенев.

„От няколко дни се публикуват различни неща за промяна в треньорския щаб. Кирил Динчев дойде и каза, че иска да напусне този треньорски щаб, казах му добре, перфектно, няма проблем. Всичко е съвсем нормално, а ние продължаваме да работим. Аз съм треньор, аз се занимавам с това, нямам правомощията да гоня или да уволнявам когото и да е в клуба. Вече 4-5 дни циркулират някакви истории по темата. Аз не мога да накарам никого да работи насила с мен. Живи и здрави, продължаваме напред“, каза наставникът на „армейците“ на пресконференцията в навечерието на мача с Мура.

Часове преди важния сблъсък на ЦСКА с Лудогорец за Суперкупата на България стана ясно, че кондиционният треньор Кирил Динчев повече няма да изпълнява тази своя роля с първия състав на клуба.

„Аз не знам кое семейство с кое е в добри взаимоотношения, прави впечатление, че една от тези истории, които се публикуват е умишлено пусната, за да влияят на отбора, даже се коментира ние какви тренировки сме правили и по какъв начин. Стигам до заключение, че това информация, която е филтрирана към определени журналисти – от хора, които са в ЦСКА, получават заплати и работят само в свой личен интерес. Това означава, че този или тези, които изнасят информация, не са от ЦСКА. Това означава, че целта им е коренно различна и желаят да няма спокойствие в съблекалнята“, добави Пенев.

„Чувствам подкрепата на ръководството. Работя с тези хора или част от тях всеки ден. Аз не съм човекът, който уволнява, моята работа е друга“, каза още Любослав Пенев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиана Раева: Направихме промени в съчетанията, дано да ви зарадваме
Илиана Раева: Направихме промени в съчетанията, дано да ви зарадваме
Най-малко 25 души са загинали при наводненията в Китай
Най-малко 25 души са загинали при наводненията в Китай