НОВИНИ

Любослав Пенев остава начело на Хебър Пазарджик

Старши треньорът на пазарджиклии остава на поста си въпреки финансовите затруднения в клуба

Любослав Пенев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:32, 02.02.2024
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Любослав Пенев ще остане треньор на Хебър, а това бе обявено официално по време на пресконференция днес.

На нея присъства както самият специалист, така и шефа на тима Елизар Спасов. Отборът има сериозни финансови трудности, но въпреки това Пенев не е готов да го остави в този труден момент.

"Проблемът не е толкова сериозен. Може би трябва Общината и ръководството на клуба да имат директен контакт, без посредници. Така всички въпроси ще отпаднат. Клубът е готов по всяко едно време да приеме членове на общината в Управителния съвет на клуба. Стават 10-11 месеца, откакто съм тук и работя с голямо удоволствие. Когато взех решение преди 10 месеца, ми хареса проекта и базата. Това е една от най-хубавите бази в Първа лига", започна Любо.


Наставникът обясни откъде идват финансовите затруднения в клуба.

„След ноември месец настъпиха промени. Този проект е в застой. Ръководството полага усилия да се движи, но трябва и подкрепа. Тя трябва да дойде от Общината. Това че има нов кмет от ноември, означава ли, че не трябва да има футболен клуб Хебър? Проектът е в застой, защото не се помага на клуба и ние бяхме принудени да се разделим с трима основни футболисти. Резултатите са на лице, този отбор пише нова история за Хебър Пазарджик. Миналата година дори не играхме оставане. Ние бяхме принудени да се разделим с футболисти, но и това няма да е достатъчно да се покрият задълженията”, допълни треньорът.

Бившият футболен национал се надява трудът на мнозина да не бъде напразно.

„Ако този проект потъне, това ще е още един пример колко е лесно да разрушиш нещо, което е изградено трудно. Положиха се много усилия от абсолютно всички. Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик да стане и да го каже на висок глас“, каза още Ел Голеадор.

След това той говори и за изходящите трансфери в Хебър и оставащото време от зимната подготовка.

„Застоят не позволи ние да доразвием тези футболисти. Лятото или зимата трансферите щяха да са в пъти по-високи суми. С такава философия тренирам и подготвям отбора. Само с деца и юноши не става. Трябват и опитни футболисти. Има интерес към много футболисти. Остават ни две седмици до първия мач, две контроли. Спортно-технически подготовката ни върви идеално, имаме чудесна база. Това което се случва много влияе на футболистите. Преговаряме с различни футболисти и вярвам, че ще има нови попълнения”, завърши Пенев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представиха първия български хеликоптер за спешна медицинска помощ (СНИМКИ/ВИДЕО)
Представиха първия български хеликоптер за спешна медицинска помощ (СНИМКИ/ВИДЕО)
Люис Хамилтън във Ферари - защо се случи и какво предстои?
Люис Хамилтън във Ферари - защо се случи и какво предстои?