НОВИНИ

Мачът Левски - Берое от НБЛ ще се играе в зала "Триадица" на 3 декември

Мачът от осмия кръг на Националната баскетболна лига беше преместен от зала "Универсиада", но началният му час остава 19:00

мачът левски берое нбл играе зала триадица декември
bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 29.11.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски ще посрещне Берое в зала "Триадица" на 3 декември. Мачът от осмия кръг на Националната баскетболна лига беше преместен от зала "Универсиада", но началният му час остава 19.00, съобщиха от БФБ.

Както бе обявено по-рано, осмият кръг в НБЛ ще премине под надслова "#Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България". Всички отбори в елитното първенство ще излязат със специалния знак на инициативата.

В периода 26 ноември – 5 декември Спешъл Олимпикс България отново организира промоционална кампания в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс.

"Нашата обща цел e да разширим достъпа до спорт за нашите сънародници с интелектуални затруднения и да променим живота им чрез баскетбола", обявиха от организацията.

Баскетболната седмица е в партньорство на ФИБА Европа и Спешъл Олимпикс Европа от 2004 година. През 2005 година Българската федерация по баскетбол беше сред първите български спортни организации, която подкрепя атлетите с интелектуални затруднения и им помага да тренират целогодишно, да изявяват своите постижения и да споделят своите дарби и създават приятелства в местните общности.

В резултат от партньорството на двете организации баскетболният отбор на Спешъл Олимпикс България завоюва сребърни медали в турнира по баскетбол от Европейските младежки игри за хора с интелектуални затруднения Варшава 2010 и се представи с първи отбор по 3х3 баскетбол по време на Европейското първенство в Швейцария през 2019-а. През 2022-а обединеният отбор 3 по 3 отново участва на FIBA Open в Швейцария и спечели златни медали на първия европейски турнир по баскетбол за младежи с интелектуални затруднения, който се проведе през октомври в Италия.

За поредна година федерацията и Национална баскетболна лига разпространиха до клубовете покана за участие в кампанията и призив за подкрепа на Декларацията за достъп до спорт.

Посланик на кампанията ще бъде капитанът на мъжкия национален отбор и Рилски спортист (Самоков) Чавдар Костов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев даде началото на 20-ия сезон на "Българската Коледа"
Президентът Радев даде началото на 20-ия сезон на "Българската Коледа"
ЦСКА почита легендата Велик Капсъзов с гимнастически турнир
ЦСКА почита легендата Велик Капсъзов с гимнастически турнир