НОВИНИ

Макс Верстапен беше най-бърз в третата свободна тренировка преди Гран При на Саудитска Арабия

Нидерландецът даде и най-бързото време за двата дни

Макс Верстапен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:08, 08.03.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен от отбора на Ред Бул определи темпото и в третата свободна тренировка преди Гран При на Саудитска Арабия. След като вчера Алонсо беше най-бърз във втората тренировка, днес нидерландският фаворит даде време от 1 минута, 28.412 секунди. Това е резултат №1 до момента от началото на подготовката за втория старт от световния шампионат по автомобилизъм.

Второто време днес е на Шарл Льоклер от отбора на Ферари, който изостана на 0.196 секунди от първенеца. Третата позиция, както беше и в първия старт на първия ден, е за Серхио Перес (Ред Бул).

Карлос Сайнц напусна състезанието след втората тренировка, тъй като имаше болки в апандисита, които не му позволяват да се състезава. Мястото му в болида на Ферари зае 18-годишният британец Оливър Биърмън. Момчето се показа като готов да се бори и зае 10-ото място в тренировката.

Китаецът Чжоу Гуаню пък предизвика катастрофа, след като самият той се сблъска и се наложи червени флагове да спират състезанието. Чжоу предизвика спиране за около 10 минути, когато загуби контрол над своя Заубер на завой 7. Китайският пилот изпусна контрола върху колата и се удари силно в бариерите, причинявайки значителни щети.

Верстапен за пореден път показа, че е най-подготвен за сезона и по време на тренировката днес смени гумите, за да използва само два комплекта с червени стени по време на един час бягане. Той се нуждаеше едва от 60 минути, за да даде най-бързото време изобщо през уикенда до момента.

Британецът Джордж Ръсел от Мерцедес е на 4-о място, а топ 6 допълват Ландо Норис (Макларън) и Фернандо Алонсо. Ръсел стартира зле, но също доказа, че може да се ориентира в обстановката и стигна до 4-ото място на 0,552 сек.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските състезатели не преодоляха квалификациите във втория ден на Световната купа по спортна гимнастика в Баку
Българските състезатели не преодоляха квалификациите във втория ден на Световната купа по спортна гимнастика в Баку
Изабелла Шиникова и Ани Вангелова загубиха полуфиналите си на двойки
Изабелла Шиникова и Ани Вангелова загубиха полуфиналите си на двойки