НОВИНИ

Манчестър Сити направи шпалир на Ливърпул и след това го победи с 4:0

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
12:28, 03.07.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Европейски футбол
манчестър сити направи шпалир ливърпул победи

Тимът на Манчестър Сити надви у дома Ливърпул с 4:0 в двубой от 32-ия кръг на английската Висша лига.

Домакините, които коронясаха мърсисайдци за шампиони на страната за първи път от 30 години насам след загубата си в миналия кръг от Челси, направиха шпалир на първенците за сезон 2019/20 преди началото на срещата.

„Червените“ започнаха по-добре мача и на няколко пъти дълбоката им преса и дълги пасове зад гърба на защитата дадоха резултат, като изстрел на Мохамед Салах бе отразен от Едерсон.

„Гражданите“ отвърнаха с пас в коридор за Габриел Жезус, който не сбърка сам срещу Алисон, но голът бе отменен заради засада.

Салах уцели страничния стълб при една от поредните възможности за гостуващия състав, но в 25-та минута играчи на Пеп Гуардиола поведоха в резултата.

Рахийм Стърлинг бе фаулиран в наказателното поле от Джо Гомес, а Кевин Де Бройне не сбърка от бялата точка.

Десет по-късно Фил Фодън подаде към Стърлинг, който реализира втория си гол в мача. В края на полувремето самият Фодън се разписа след комбинация с Де Бройне, оформи класиката до почивката.

На полувремето мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп замени Гомес и вкара в игра Алекс Окслейд-Чембърлейн, което съвсем оголи „червените“ както в отбрана, така и в полузащита.

При една от поредните си атаки Сити вкараха четвърто попадение, след като Де Бройне подаде на Стърлинг, той шутира, а в опита си да изчисти Окслейд-Чембърлейн намери опразнената врата.

В края Сити вкараха и пети гол чрез влезлия от пейката Риад Марез, но попадението бе отменено заради игра с ръка на Фодън по-рано в атаката.

Така, „небесносините“ показаха на съперника, че през следващата година ще са готови за битка и трудно ще допуснат такава голяма разлика между двата състава.

Тя бе намалена на 20 точки, а в следващия кръг Сити гостуват на Саутхемптън, докато Ливърпул ще търси реванш у дома срещу борещия се за своето оцеляване Астън Вила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев свиква Общо събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС
Гешев свиква Общо събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС
Изцяло онлайн: Започва кандидатстването за прием в гимназия след 7-ми клас
Изцяло онлайн: Започва кандидатстването за прием в гимназия след 7-ми клас