Манолова: В следващия парламент мнозинството на промяната ще е по-голямо с проекта Петков - Василев

от БНТ , Източник: БГНЕС
15:36, 19.09.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Политика
манолова следващия парламент мнозинството промяната голямо проекта петков василев
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

В следващия парламент мнозинството на промяната ще е по-голямо с новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Пожелавам им успех. Това каза лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова няколко часа, след като двамата бивши министри от служебния кабинет обявиха официално проекта "Продължаваме промяната".

"Ние призовахме Кирил Петков, Асен Василев и "Демократична България" за общи действия и обединение, което да гарантира, че в следващото Народно събрание ще има правителство на промяната. Днес със задоволство разбираме, че протегнатата ръка за общи действия е потвърдена от новия проект. Разговори все още не са водени, но е страхотно, че Петков и Василев разбират необходимостта от общи действия и от съгласие на формациите на промяната", коментира Мая Манолова.

Петков и Василев ще се стремят към управлението на страната, разговарят с партии за коалиция мандатоносител

По думите ѝ сега предизвикателството е още преди изборите да се заяви какъв е форматът на следващата управленска коалиция, какви са формациите и по какъв начин ще си взаимодействат, за да знаят хората, че това, което се случи в 46-ото Народно събрание, няма се повтори в 47-ото "като лош сън".

"Ние сме склонни да търсим максимално широк формат, за да бъдат постигнати тежките реформи. Добре е, че новият проект на Кирил и Асен протяга ръка още в момента на своето учредяване, ние го приветстваме", заяви Манолова.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Безгрешни двойни шампиони на държавното по летен биатлон
Безгрешни двойни шампиони на държавното по летен биатлон
Хиляда победители в „Тичай, за да помогнеш“
Хиляда победители в „Тичай, за да помогнеш“